Nije gladovao, već je samo pratio redukovanu ishranu.
DAN 3
Doručak: Parfe od jogurta sa borovnicama i ovsenim pahuljicama
Potrebno je za parfe:
170 g jogurta,
150 g zamrznutih borovnica,
20 g ovsenih pahuljica (20 g)
četvrtina kašičice cimeta
kašika meda.
Priprema: sastojke sipati u jogurt i promešati.
Ručak: svinjski file sa grilovanim povrćem i musom od karfiola
Potrebno je:
50 g svinjskog filea,
pola paprike babure,
20 g praziluka
25 g pečuraka
2 supene kašike maslinovog ulja,
so, biber po ukusu,
200 g karfiola,
8 g putera,
suvi začin po ukusu.
Priprema: zagrejati rernu na185 stepeni. U tiganj dodati kašiku maslinovog ulja, praziluk i pečurke pa propržiti na srednjoj temperaturi 2 - 3 minuta. Dodati papriku pa pržiti još 3 minuta, povrće zatim ostaviti sa strane. Svinjski file začiniti sa soli i biberom, pa na jednoj kašici maslinovog ulja peći na visokoj temperaturi 2 - 3 minuta sa obe strane (koristiti isti tiganj u kojem se pržilo povrće). Staviti file u prethodno podmazanu posudu za pečenje pa peći u rerni 20 minuta. Skuvati karfiol, ocediti, dodati suvi začin i puter pa ispasirati. Servirati mus od karfiola i povrće kao prilog uz meso.
Večera: tuna salata
Za salatu je potrebno: 1,5 šolja miksa zelene salate, rukole, spanaća, konzerva tunjevine, 100 g crvene slatke paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavaca, 20 g maslina, supena kašika maslinovog ulja, limunov sok (opciono himalajska so).
Priprema: iseći povrće. Tunjevinu sipati u činiju, dodati povrće i masline. Preliti maslinovim uljem i limunovim sokom.
Četvrti obrok: ½ šolje nemasnog sira ili šolja jogurta (trudite se da iz dana u dan menjate užinu, neka jednom to bude sir, a drugi put šolja jogurta).
DAN 4
Doručak: ovsena kaša sa jajem i pršutom.
Potrebno je:
1/2 šolje ovsenih pahuljica
60 ml vode,
so, biber,
list pršute
rovito kuvano jaje,
15 g rendane gaude
svež peršun.
Priprema: na skuvanu kašu dodati list pršute, rovito skuvano jaje, 15 g rendane gaude, svež peršun.
Ručak: mlevena junetina sa salatom.
Ručak: mlevena junetina sa salatom.
Potrebno je (za 2 porcije):
300 g mlevene junetine,
375 ml paradajz pirea
4 šargarepe,
pola luka,
2 čena belog luka,
2 supene kašike maslinovog ulja,
2 kašičice aleve paprike,
so, biber
Sastojci za salatu:
pola paprike babure,
pola krastavca, 2 šake zelene salate, 2 kašike feta sira.
Priprema: iseći šargarepu, luk i sitno iseckati/izrendati beli luk. Na maslinovom ulju propržiti šargarepu, luk i beli luk 10 minuta pa ostaviti sa strane. U istu šerpu/tiganj dodati meso, alevu papriku, so i biber. Kada je meso gotovo, dodati šargarepu, luk i beli luk kao i paradaz pire. Kuvati na umerenoj vatri 5 - 10 minuta. Sastojke za salatu iseckati pa preko dodati feta sir.
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je:
četvrtina zelene salate
50 g paradajza,
četvrtina crvenog luka,
pola krastavca,
pola zelene paprike,
40 g feta sira,
30 g maslina,
pola kašike origana,
konzerva tunjevine u maslinovom ulju,
15 ml vinskog sirćeta.
Priprema: iseckati paradajz, luk, krastavac i papriku. Pomešati sa zelenom salatom. Dodati sir, masline i tunjevinu. Preliti uljem pa sirćetom.
Četvrti obrok: pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta.
DAN 5
Doručak: puding sa bananom bademom i čia semenkama.
Potrebno je:
40 g čia semenki,
240 ml bademovog mleka,
pola banane,
8 badema
Priprema: iseći banane na sitne komadiće. Dodati u mleko, pomešati sa semenkama i bademomn(sitno iseckanim).
Ručak: pileći bataci sa musom od karfiola.
Potrebno je:
3 pileća bataka,
mešavina začina za piletinu,
45 g brokolija,
2 šargarepe,
125 g karfiola,
1 kašika putera,
kašika suvih začina
Priprema: zagrejati rernu na 185°C i u posudu za pečenje (prethodno obloženu papirom za pečenje), položiti pileće batake, začiniti sa začinom za piletinu i peći 30 – 40 minuta. Kuvati karfiol dok ne omekne, ocediti vodu ,dodati puter i mešavinu začina (bio začin) pa ispasirati.3. Iseći brokoli i šargarepu, prokuvati 5 minuta pa servirati kao prilog.
Večera: 150 g ćevapa i salata.
Potrebno je za salatu:
2 šolje zelene salate,
kašika ulja
limunov sok.
Priprema: zelenu salatu preliti uljem i limunovim sokom pa začiniti (po želji).
Četvrti obrok: Pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta.