Nije gladovao, već je samo pratio redukovanu ishranu.
Popularni glumac Zoran Pajić uspeo je da liniju dovede do savršenstva, ali je morao da redukuje ishranu i posveti se redovnim obrocima i treninzima.
Sada je rešio da sa publikom podeli svoj jelovnik, koji je za njega pisao nutricionista. Zoran je smršao petnaest kilograma za tri meseca.
DAN 1
Doručak: ovsena kaša
Potrebno je:
40 g ovsenih pahuljica
150 g pečuraka
crni luk, beli luk (po želji)
supena kašika ulja
30 g izrendane gaude
biber (Zoran je tokom dijete izbegavao so, ako želite, možete da blago posolite kašu).
Priprema: pahuljice prekriti sa vodom, kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Sjediniti ih tada sa proprženim pečurkama i lukom.
Ručak: losos sa salatom od krastavca i mirođije
Potrebno je:
200 g fileta lososa,
pola kašike ulja
ljuta paprika
biber
Četvrtina limuna
30 ml jogurta,Četvrtina kašike sirćeta,
Četvrtina šolje mirođije
krastavac
Priprema: zagrejati rernu na 200 C. Premazati losos maslinovim uljem pa položiti na pleh, začiniti ljutom paprikom, soli i biberom, odozgo staviti kriške limuna pa peći 8 - 12minuta. Umutiti jogurt, sirće, so i biber u činiji, dodati mirođiju i krastavac pa sve pomešati i servirati sa lososom kao dresing.
Večera: Cezar salata
Potrebno je za salatu:
šolja zelene salate
200 g paradajza
200 g krastavca
200 g pilećih prsa
kašičica ulja
30 g feta sira
šolja iseckane crvene paprike.
Dresing: kašika ulja i limunov sok.
Priprema: staviti povrće, meso i sir u činiju, promešati pa preliti dresingom.
Četvrti obrok (kasna užina): Pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta (proteinska užina).
DAN 2
Doručak: palenta sa povrćem
Za palentu je potrebno
50 g palente
25 g luka
1,5 supena kašika ulja
100 g spanaća
100 g šargarepe
2 kašike supe
kašika mleka
30 g gaude
Priprema: skuvati palentu. Propržiti prvo luk pa dodati bareni spanać i kockice šargarepe i propržiti zajedno. Dodati 2 kašike supe i prohlađenu palentu (koja je u komadima), promešati pa dodati kašiku mleka i rendani kačkavalj.
Ručak: biftek sa povrćem zapečenim u rerni
Potrebno je za biftek:
150 g biftek
supena kašika (14 g) putera
biber po ukusu
50 g karfiola,
45 g brokolija,
5 g šargarepe,
70 g kelerabe,
pola luka
kašika sušenog povrća
supena kašika maslinovog ulja.
Priprema: sipati maslinovo ulje u tepsiju. Dodati puter. Iseckati povrće pa ga poređati u tepisiji. Dodati začine, blago ispeći u rerni. Servirati sa biftekom.
Večera: pileća salata sa avokado dresingom
Za salatu je potrebno:
pileće belo meso
pola krastavca,
pola avokada,
nekoliko kapi tabasko sosa,
sok od pola limuna,
2 kašike maslinovog ulja,
5-6 listova zelene salate,
kašika miksa semenki.
Priprema: iseckati meso na sitne komade, iseći povrće. Staviti sastojke u činiju. Preliti limunovim sokom, maslinovim uljem i sosem. Dodati semenke.
Četvrti obrok: Pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta.
Nastavak na sledećoj strani!