KAKO VAM SE ČINI?

ZA TRI MESECA SMRŠAO JE PETNAEST KILOGRAMA: Ovo je detaljni JELOVNIK, koji je Zoranu Pajiću pomogao u kratkom roku!

0

Nije gladovao, već je samo pratio redukovanu ishranu.

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Popularni glumac Zoran Pajić uspeo je da liniju dovede do savršenstva, ali je morao da redukuje ishranu i posveti se redovnim obrocima i treninzima. 

 

Sada je rešio da sa publikom podeli svoj jelovnik, koji je za njega pisao nutricionista. Zoran je smršao petnaest kilograma za tri meseca.

 

DAN 1

 

Doručak: ovsena kaša

Potrebno je:

40 g ovsenih pahuljica

150 g pečuraka

crni luk, beli luk (po želji)

supena kašika ulja

30 g izrendane gaude

 

biber (Zoran je tokom dijete izbegavao so, ako želite, možete da blago posolite kašu).

 

Priprema: pahuljice prekriti sa vodom, kuvati dok voda ne ispari i pahuljice ne omeknu. Sjediniti ih tada sa proprženim pečurkama i lukom.

 

Ručak: losos sa salatom od krastavca i mirođije

Potrebno je:

200 g fileta lososa,

pola kašike ulja

ljuta paprika

biber

Četvrtina limuna

30 ml jogurta,Četvrtina kašike sirćeta,

Četvrtina šolje mirođije

krastavac

 

Priprema: zagrejati rernu na 200 C. Premazati losos maslinovim uljem pa položiti na pleh, začiniti ljutom paprikom, soli i biberom, odozgo staviti kriške limuna pa peći 8 - 12minuta. Umutiti jogurt, sirće, so i biber u činiji, dodati mirođiju i krastavac pa sve pomešati i servirati sa lososom kao dresing.

 

Večera: Cezar salata

Potrebno je za salatu:

šolja zelene salate

200 g paradajza

200 g krastavca

200 g pilećih prsa

kašičica ulja

30 g feta sira

šolja iseckane crvene paprike.

Dresing: kašika ulja i limunov sok.

Priprema: staviti povrće, meso i sir u činiju, promešati pa preliti dresingom.

Četvrti obrok (kasna užina): Pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta (proteinska užina).

 

DAN 2

 

Doručak: palenta sa povrćem

Za palentu je potrebno

50 g palente

25 g luka

1,5 supena kašika ulja

100 g spanaća

100 g šargarepe

2 kašike supe

kašika mleka

30 g gaude

Priprema: skuvati palentu. Propržiti prvo luk pa dodati bareni spanać i kockice šargarepe i propržiti zajedno. Dodati 2 kašike supe i prohlađenu palentu (koja je u komadima), promešati pa dodati kašiku mleka i rendani kačkavalj.

Ručak: biftek sa povrćem zapečenim u rerni

 

Potrebno je za biftek:

150 g biftek

supena kašika (14 g) putera

biber po ukusu

50 g karfiola,

45 g brokolija,

5 g šargarepe,

70 g kelerabe,

pola luka

kašika sušenog povrća

supena kašika maslinovog ulja.

 

Priprema: sipati maslinovo ulje u tepsiju. Dodati puter. Iseckati povrće pa ga poređati u tepisiji. Dodati začine, blago ispeći u rerni. Servirati sa biftekom.

Večera: pileća salata sa avokado dresingom

 

Za salatu je potrebno:

pileće belo meso

pola krastavca,

pola avokada,

nekoliko kapi tabasko sosa,

sok od pola limuna,

2 kašike maslinovog ulja,

5-6 listova zelene salate,

kašika miksa semenki.

Priprema: iseckati meso na sitne komade, iseći povrće. Staviti sastojke u činiju. Preliti limunovim sokom, maslinovim uljem i sosem. Dodati semenke.

 

Četvrti obrok: Pola šolje nemasnog sira ili šolja jogurta.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker