da li ste znali?

BIO JE ZGODAN, NAOČIT VOJNIK, KOJI JE OSVOJIO NJENO SRCE: Afera princeze Dajane i Džejmsa Hjuita i danas intrigira svet!

4

Profesionalni džokej i poručnik bio je ljubavnik princeze Dajane, što je ona i sama priznala u svom intervjuu iz 1995. godine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

S obzirom  na to da proteklih dana publiku zanima sve u vezi sa kraljevskom porodicom i njihovom istorijom, naročito princezama, mediji su pokrenuli tematiku Lejdi  Dajane i njene romanse sa Džejmsom Hjuitom pre nekoliko decenija.

 

Profesionalni džokej i poručnik bio je ljubavnik princeze Dajane, što je ona i sama priznala u svom intervjuu iz 1995. godine. Bio je zgodan, naočit vojnik koji je očito osvojio srce princeze Dajane, a čak je njenim sinovima i čitao bajke pred spavanje.

 

Danas Džejms ima 62 godine, a nedavno je uhvaćen prilikom kupovine u britanskom Exteru. Džejms danas živi povučenim životom, daleko od medijske pompe i skandala kraljevske porodice. Radi kao baštovan sa godišnjom platom od četiri hiljade funti, a živi sa majkom Širli koja ima 92 godine.

 

Džejms i Dajana bili su u vezi pet godina, za vreme njenog braka sa princom Čarlsom, a jedno vreme kružile su glasine i da je upravo on otac princa Harija - zbog riđe kose i pega. Široj javnosti ime Džejmsa Hjuita postalo je poznato 1991. godine, kada je Džejmsova bivša verenica otkrila da je sa njim raskinula veridbu jer je imao aferu sa Dajanom.

 

kkk
foto: Profimedia

Ljubavne iskre  princeze i Džejmsa počela je 1986. godine nakon što je bio angažovan da princezi drži privatne časove jahanja. Kvalifikacije su mu bile odlične jer je 17 godina proveo u kraljevskoj konjici i bio je jedan od zapovednika u Zalivskom ratu. On je 1994. godine otpušten iz službe zbog prepiske sa princezom od Velsa.

 

"Da, obožavala sam ga. Bila sam zaljubljena u njega, ali na kraju sam ostala izneverena", izjavila je Dajana u svom kultnom intervjuu s Martinom Baširom. Džejms je napisao tri knjige o aferi sa Dajanom, a čak je učestvovao i u nekoliko rijalitija. U više navrata probao je i da proda ljubavna pisma koja mu je princeza slala, zbog čega ga je javnost optužila.

 

Devedesetih je, rekao je 2011. godine, bio na ivici da sebi oduzme život, a majka ga je spasila. Nakon toga je doživeo moždani udar, a danas je nada novoj ljubavi.

 

 

 

 

 

makonda-tracker