Za 10 dana

Meni sastavljen po meri Merilin Monro: Neobičan program ishrane jedne od najlepših žena ikada (FOTO)

0

Tek kada se saznalo za njen jelovnik prestala je da bude "plavuša opterećena seksepilom". Ona nikako nije bila mršavica među modelima, znala je da sluša svoje telo i nagrađuje ga namirnicama za energiju, vitalnost i snagu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nisam izbirljiva samo pazim šta i koliko jedem. Moram da negujem svoje obline 88-57-90, što je idealno za moju visinu od 166 cm. Želim da zadržim 53 kilograma", rekla je u intervjuu za Meri Kler 1960. godine.

foto: Profimedia

Merilin Monro bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane! Ono što je danas planetarni trend, zapravo je započela upravo ona. Volela je jaja i meso. U intervjuu za Pedžent 1952. godine otkrila je recept za čarobni napitak. Pila ga je svakog jutra, a on joj je davao energiju i vitalnost.

Pre nego se istuširam, spremim šolju toplog mleka sa dva umućena jajeta. Gustiram ovaj napitak dok se spremam na posao. Ponekad uzimam i vitaminske tablete. Ručak podrazumeva bogat komad mesa, a večere su takođe odudarale od bilo kakvog glamura. Jagnjeći kotlet ili džigerica uz pet-šest šargarepa. A nakon toga – sladoled."

Krila i trudnoću i pobačaj? Merlin Monro svoju borbu za majčinstvo vodila sama i daleko od svih (FOTO)

 

Nije jela hleb ni kolače. Životinjska ishrana uz odsustvo žitarica omogućavala joj je da uz lagane vežbe održava figuru. Provodila je samo 10 minuta u laganom trčanju ili dizanju tegova. Volela je jahanje i jogu. Takođe, uživala je u kuvanju, iako su joj bili dostupni najelitniji restorani. Među knjigama iz njene privatne biblioteke pronađeni su recepti koje je sama zapisivala.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker