Pametnik Mome Kapora

0
U utorak, 30.marta na drugom programu RTS-a u 19.09 u emisiji Pamtenik Mome Kapora, gledaoci mogu da vide jedan od poslednjih intervjua nedavno preminulog umetnika
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

Jedan od najpopularnijih srpskih pisaca, slikara, novinara i boema i retko uspešni šarmer u svemu čime se bavio, Momo Kapor, otišao je u legendu.  Ostaće upamćen po značajnim književnim delima, televizijskim i pozorišnim dramama, izložbama slika, kao i crtežima gradova i ljudi koje je voleo i slikama mladih i lepih devojaka, kojima je oplemenjivao svet u kome je živeo.

Unjkavim glasom se šalio, sigurnom rukom slikao i širokom maštom pričao stvarne i izmišljene priče.Bavio se i novinarstvom, a stigao je da napiše četrdesetak knjiga, od čega osamnaest romana-od kojih su mnogi bili bestseleri.

U ovoj emisiji Momo Kapor govori o pisanju i slikanju, o Sarajevu i Beogradu, o svom učešću u poslednjem ratu i svojim prijateljima, kojih je imao na svim stranama. U jednom od poslednjih intervjua, koji je dao novinaru i autoru ove emisije, Josipu Babelu, govori i o svom poslednjem delu – autobiografskom romanu Ispovesti.

makonda-tracker