Infoklinika

Saznajte: Zašto je zdravlje najvažnija kategorija naših života

0
Od nedelje, 30. oktobra, "Infoklinika" menja potpuno svoj vizuelni identitet, a gledaoce očekuju i nove rubrike kroz koje će moći da saznaju zašto je zdravlje najvažnija kategorija naših života, kao i načine da ga očuvaju.
foto: Promo
foto: Promo

Emisija "Infoklinika" (nedeljom od 11 sati na Pinku 3) ušla je u četvrtu sezonu emitovanja.

 

Dobro uigran tim koji je i u prethodnih 115 epizoda ove emisije donosio priče iz sveta zdravlja i medicine iz različitih uglova, potrudio se da kroz nove rubrike uključi i aspekte koji nisu direktno iz sveta medicine ali pomažu u očuvanju zdravlja. Tako smo sigurni da će rubrika "Zdrava hrana" olakšati poklonicima zdravih stilova života pripremu hrane koja je bez viška masti sa zadovoljavajuchim nivoom svih elemenata a opet dovoljna za one i sa najvećim apetitom.

 

Pripremaćemo hranu u studiju i gledaocima diktirati recepte. Još jedna od novina je i rubrika "Vežbe za poneti", koju ponovo pokrećemo na zahtev gledalaca. Fitnes treneri će predlagati svake nedelje, vežbe koje gledaoci mogu raditi gde god požele: na poslu, u kući, prirodi... U novom serijalu trudićemo se da što više izađemo iz klasične forme razgovora o pojediniom oboljenjima, već ćemo to činiti kroz ljudkse primere pacijenata koji boluju od određene bolesti.

 

Veliki deo serijala posvetićemo mentalnom zdravlju, kao važnom preduslovu zdravlja celog organizma. Pacijente ćemo i dalje u prvom delu emisije informisati o njihovim pravima koje imaju kao pacijenti, ali i o obavezama. Neće izostati ni "Zdravstvene vesti" u kojima donosimo najvažnije događaje iz zdravstvene politike naše zemlje. Rubrika koja je u prethodnim serijalima izazvala najviše pozitivnih komentara je "Hipokrat". I u četvrtoj sezoni, posebno ćemo naglašavati sve one koji svojim radom zaslužuju da dobiju mesto u rubrici koja neguje posvećenost pacijentu, poštovanje lekarske etike i Hipokratove zakletve.

 

Kroz "Bukvar zdravlja", upoznajemo gledaoce sa najvažnijim medicinskim pojmovima i onim vestima iz medicine koje nisu svakodnevna praksa a mogu da doprinesu opštem stanju organizma. Plan nam je da kroz serijal otvorimo i mogućnost da nam se gledaoci sa određenim problemima javljaju, a mi uz pomoć naših saradnika i prijateljima omogućimo lakšu dijagnostiku, pregled ili lečenje njihovih problema.

 

foto: Promo

Emisija je na programu svake nedelje od 11 sati na Pinku 3, i u repriznim terminima. Autor i voditelj emisije je Nemanja Velikić, a novinar Anja Babinka.

makonda-tracker