Merima Njegomir u božićnoj emisiji Igrale se delije

0
U emisiji Igrale se delije na sred zemlje Srbije, koja je na drugom program RTS-a u četvrtak sedmog januara u 16.44, peva Merima Njegomir
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Novogodišnja emisije je snimljena u zdanju Skupštine Srbije da bi na neki način simbolizovala vezu između naroda Srbije i zdanja koje je u određenom smislu predstavlja.

U velikom holu razigrani i raspevani lepi mladi i poletni članovi kulturno umetničkih društava – Lola, Branko Krsmanović, Gradimir, Branko Cvetković i državni ansambl Kolo izvode najlepše koreografije igara iz cele Srbije .

Njihovi gost je Merima Njegomir koju prate kao prateći vokali Vesna Dimić, Biljana Petković, sestre Trmčić i Biljana Ćirović i hor AKUD Lola. Oni pevaju pesme: Igrale sedelije na sred zemlje Srbije, Lepe li su nano Gružanke devojke i Lepo ti je biti čobanica.

Kada se ovome dodaju bogate i šarolike nošnje, muzički sladokusći će imati kompletan doživljaj. Voditelj ove emisije je Dijana Ss. Stefanović koja će u prizrenskoj nošnji, koja se smatra najbogatijom i najlepšom nošnjom naših krajeva, predstaviti učesnike ovog programa.

makonda-tracker