ima jasan stav

"Moj lik pripada tragičnom algoritmu, živi, rađaj, umri": Milena Predić govori o seriji "Nečista krv"

0

Glumica ima zapaženu ulogu Todore ženu efendi Mite, odnosno Sofkinu majku.

foto: THIS AND THAT PRODUKCIJA
foto: THIS AND THAT PRODUKCIJA

Serija "Nečista krv" okupila je ljubitelje istorijskih tv formata ispred malih ekrana, a pred kamerama sjajnu glumačku ekipu.  Zapaženu ulogu imala je i glumica Milena Predić, koja u igra Todoru ženu efendi Mite, odnosno Sofkinu majku.

 

Moj lik u "Nečistoj krvi" pripada tom tragičnom algoritmu živi, rađaj i umri. Uporedila bih njenu sudbinu sa junakinjama grčke tragedije. Efendi Mita žrtvuje njenu mladost i lepotu i želju da spozna slobodu izbora — kaže Milena za Kurir i dodaje da drugi likovi nisu tako napisani.

 

"Nečista krv" donosi i žene koje žele da se oslobode i dobiju prostor i slobodu. Ipak, svi likovi kod Bore Stankovića su tragični, i muški i ženski. Verovatno ih zato danas dobro razumemo. Uz ovu seriji svi postajemo bolji ljudi.

 

 

Predićeva je podelila sa publikom i kako je regaovala kada je čula da se će se raditi raditi serija po motivima dela Bore Stankovića.

 

Sam Voja Nanović dosta je doprineo kompleksnosti Borinih junaka. Kako mi je reditelj Milutin Petrović pričao, on je kombinovao razne likove iz pripovedaka i učinio da budu moderniji, životniji i koloritniji. Kad sam pročitala ceo scenarija, shvatila sam veličinu cele ove priče.

 

Glumica ističe i da li je bilo izazova.

 

 Imala sam malo prostora, pa sam se trudila da pokažem što više. Todora mora da žrtvuje i svoju ćerku Sofku, a i da preuzme brigu o imanju koje propada. Trebalo je odigrati jedan koloritni lik i da se sve to vidi nekad u mom pogledu ili reakciji   rekla je i dodala po čemu će pamtiti snimanje.

 

Po sjajnom kostimu i scenografiji. Tokom tih 12 sati snimanja uspeli smo svi da pobegnemo iz gradske realnosti i betona u prošlost. Imali smo uslove i dobar impuls da izgradimo te naše likove.

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker