45. Mokranjčevi dani na RTS-u

0
Javni servis Srbije prenosiće direktno program festival 14.09. od 20:20 i 15.09. od 20:00 na Drugom programu RTS-a i programu RTS Digital

RTS i ove godine prati Mokranjčeve dane koji slave mali jubilej, jer se u Negotinu, rodnom gradu najznačajnijeg srpskog kompozitora, ovaj festival održava 45. put.

 Pored redovnih izveštaja u informativnom programu, Muzička redakcija će direktno prenositi dva koncerta;

– 14. septembra nastupa Hor RTS-a na čelu sa drigentom Bojanom Suđićem a na programu je Svenoćno bdenije Sergeja Rahmanjinova. Prenos počinje u 20:20 i traje 100 minuta.

– 15. septembra održaće se koncert Big benda RTS pod nazivom Dame pevaju džez. Džez standarde, latino i etno džez izvešće Lena Kovačević, Bilja Krstić i Svetlana Palada. Prenos je zakazan za 20 časova i traje 90 minuta.

U okviru direktnih prenosa biće prikazani izveštaji sa mnogobrojnih koncerata i festivalskih dešavanja, od svečanog otvaranja i tradicionalnog Natpevavanja horova, preko koncerata prvenstveno horske i klasične, ali i muzike drugih žanrova, do naučnih tribina, etno programa i dve izložbe slika. Razgovore sa značajnim gostima festavala i poznatim umetnicima vodiće Marina Nikolić.

Izabrane koncerte i izveštaje sa Mokranjčevih dana, možete pratiti na Drugom programu RTS-a, a istovremeno, u digitalnoj i stereo tehnologiji kao i formatu 16:9 na Kanalu kulture RTS Digital.

Urednik je Dušan Šukletović, reditelj Milan Kundaković.

 

 

TAGOVI: RTS
makonda-tracker