Nove nade narodne muzike

0
Na drugom programu RTS-a 8. avgusta u 21čas biće direktan prenos koncerta iz Bojčinske šume na kome nastupaju mladi pevači, učenici Merime Njegomir
foto: Nebojša Babić
foto: Nebojša Babić

Bojčinsko kulturno leto i Radio televizija Srbije organizuju koncert Pevačkog studija Muzičke produkcije RTS-a i Merime Njegomir koji nastavljaju dugu tradiciju Radio Beograda da stvara i neguje narodne radio pevače.

Nije dovoljno imati lep glas i dobar sluh da se postane radio pevač. On treba pesmu da razume, da oseti, da joj da boju i oblik, a to može samo onaj koji voli svoj narod i oseća njegovu dušu. U studiju Radio Beograda se snima i emituje samo ono što je pravo, narodno i u rečima i u muzici. To su standardi Radio Beograda koji je tridesetih godina prošlog veka izdavao čak i svoj časopis.

Nove nade narodne muzike, mladi, lepi i talentovani zaljubljenici u narodnu pesmu, predstaviće se u prelepom ambijentu Bojčinske šume, na drugom po redu koncertu koji RTS direktno prenosi u nedelju, 8. avgusta na drugom programu od 21 čas.

Pored Merime Njegomir koja je domaćin koncerta, publici će se predstaviti specijalni gost Dubravka Nešović, a sedmoro mladih pevača koji su svoj dar oplemenili radom u Pevačkom studiju pratiće veliki umetnik na harmonici Ljubiša Pavković i njegovi prijatelji.

Urednici su Svetlana Azanjac i Dušan Šukletović, reditelj je Milan Kundaković.

makonda-tracker