pred njom je uspešna karijera

Primljena je na prestižnu akademiju kao jedina strankinja, ali to nije sve: Staša Nikolić osvojila značajnu nagradu

0

Četvrti po redu Viminacium fest završen je dodelom nagrada za najbolju predstavu i najbolje glumačko ostvarenje.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Viminacium fest je jako mlad festival, ali već sada ima značajnu tradiciju i veliki potencijal. Ono što ga čini specifičnim je i sam ambijent u kom se sve održava, s obzirom da se radi o istorijskom okruženju i velikom rimskom gradu iz prošlosti. 

 

Prema propozicijama svake večeri žiri pubilike bira glumca večeri dok će stručni žiri izabrati najbolju predstavu i glumca ovogodišnjeg festivala. Stručni žiri čine Lepomir Ivković, dramski umetnik, Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar i Miloš Latinović, direktor Bitef teatra.

 

Poslednjeg takmičarskog dana mlada i perspektivna glumica Staša Nikolić je osvojila nagradu za glumicu večeri, po glasovima žirija. Staša je dobila nagradu za ulogu Viole u predstavi Zaljubljeni Šekspir, čiju smo premijeru gledali 26. marta u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Staša Nikolić, Stanislava Nikolić
foto: Privatna Arhiva

Staša je jedna od perspektivnijih mladih glumica pred kojom je tek blistava karijera, a ona o svom uspehu retko kad govori. Naime, lepa glumica je nakon završetka Fakulteta dramskih umetnosti upisala postdiplomske studije na prestižnoj MHT akademiji u Moskvi, pobedivši hiljade drugih kandidata. Koliko je ovo veliki uspeh govori i činjenica da je naša Staša jedini strani student na prestižnoj ruskoj akademiji.

 

- Igranje je bilo prelepo, jer je bilo prvi put na otvorenom nebu, a i ceo festival je na otvorenom u prirodi, kod Arheološkog parka. Osećaj je divan, zahvalnost je velika, cela predstava je vremenom sve bolja, a ekipa je pravi tim - rekla je glumica za Glossy nakon ostvarenog uspeha na Viminacium festivalu.

 

Podsetimo, Staša Nikolić je ostvarila i značajnu televizijsku ulogu u popularnoj seriji Tate, a još od druge godine studija dobila je angažman u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker