premijera

Zaljubljeni Šekspir u BDP-u: Luka Grbić i Aleksandar Radojičić u predstavi o kojoj će se pričati godinama

0

Prva premijera Beogradskog dramskog pozorišta u ovoj godini zakazana je za 26. mart, a donosi uzbudljivu priču o ljubavi i pozorištu u elizabetansko doba.

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Predstava Zaljubljeni Šekspir je veliki i zahtevan projekat koji je okupio brojna imena iz sveta glume.

 

Glavne uloge u ovom komadu pripale su mladim glumcima Stanislavi Nikolić i Luki Grbiću, kao i Aleksandru Radojičiću.

 

Glumci nisu krili oduševljenje povodom velike premijere koja ih očekuje, a posebnu emociju izaziva to što je u periodu pandemije pozorište ipak počelo sa svojim repertoarom.


- Postoji mnogo paralela koje mogu da se povuku između predstave i dešavanja danas. Osvrnimo se na situaciju pozorišta u protekle dve godine, kada je sve bilo zatvoreno, ali ovaj projekat je svakako značajan za publiku i samo pozorište. Probe su bile naporne, imamo tu mačevanje, ples, specijalna scenografija, potrudili smo se da sve bude prikazano verodostojno. Ja sam dosta dugo igrao u pozorištu Boško Buha tako da sve sam ovo već prošao. Ova predstava je jedan spektakl i očekujem veliki uspeh. Umorni smo, ali puni smo pozitivne energije. Radim i na novim projektima, gledaćete me u nastavku serije Beležnica profesora Miškovića, a i u pregovorima sam za neke nove projekte - rekao je Aleksandar Radojičić za Glossy.

 

1 / 11 Foto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ni mladi Luka Grbić nije krio oduševljenje, a otkrio nam je i kako se nosi sa velikom popularnošću.


- Trudim se da ne razmišljam o popularnosti, svestan sam toga, ali ne želim da to bude odrednica moje ličnosti. To je samo nuspojava mog učestvovanja u određenim projektima, a smatram da ono što je najpopularnije, nije uvek i najvrednije u životu, tako da odbijam da uz svoje ime povezujem reč "popularnost". Trudim se da što bolje odgovorim na zadatak, imam lepa očekivanja od ove predstave i nadam se da će publika biti zadovoljna.


Upitan da li postoji sličnost između mladog Šekspira i mladog Luke, Luka nam je rekao:


- Dobio sam ovu ulogu upravo zbog velikih sličnosti koje delim sa glavnim likom. Možda zvuči pogrešno kad tako kažem, ali potpuno razumem svog glavnog junaka. Teme i radosti kroz koje on prolazi, prolazim i ja i na svoj način to doživljavam i potpuno razumem sve njegove postupke.


Ostaje da odgledamo predstavu i uverimo se u reči glumaca. Ne sumnjamo da je ovo veliki projekat koji će osvojiti srca beogradske publike.

 

 

makonda-tracker