Muzičko osveženje

Održan 11. RockVillage festival

0
U petak i subotu, 14. i 15. avgusta, ove godine 11. put po redu, je u Banatskom Sokolcu, malom mestu u Južnom Banatu, održan RockVillage festival.



U petak uveče, negde oko 20 časova je počelo zagrevanje uz Dingospo dali (pobednici Bunk Rok Mastersa), da bi nakon njih posetioci imali prilike da uživaju u muzici benda Bokal oseća stvarnost.

Sharks Snakes & Plane



3.000 ljudi





Drugi dan festivala je, izmeđuostalog, obeležila i likovna kolonija na kojoj je 19 umetnika i 30 klinaca oslikavalo majice koje su se nakon toga prodavale u humanitarne svrhe.



Defile bajkera


Program na main stage-u je i druge večeri počeo oko 20 časova, ovoga puta nastupom benda Revolt X (finalisti Belgrade demo festa).
Nakon njih su nastupili The Churlians (najmlađi autorski bend u Srbiji), a Džoni Ranković i ekipa su od publike RockVillage-a dobili prilično velike ovacije.



Oni su zajedno sa preko 6.000 posetilaca RockVillage-a proslavili svoj veliki jubilej – 30 godina postojanja.






Nezaobilazna atrakcija festivala je i ove godine bio prvi u Evropi spomenik Bobu Marliju koji se nalazi ispred osnovne škole u Banatskom Sokolcu, a koji je podignut 2008. godine i ispred kojeg su se posetioci festivala fotkali. Neki prvi, a neki čak i 11. put.

TAGOVI: muzika
makonda-tracker