svaka čast

Samo su oni BOLJE PLASIRANI od srpske predstavnice: Konstrakta osvojila 2. mesto za najbolji tekst na Evroviziji

1

Ana Đurić je napravila pravo iznenađenje u Torinu.

foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia
foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia

Ovogodišnji duo na Pesmi Evrovizije Mamud i Blanko osvojili su nagradu "Eurostory Best Lyrics Award" za najbolji tekst pesme.

 

Na drugom mestu se našla srpska predstavnica Konstrakta sa pesmom "In corpore sano", dok je reće mesto zauzela ukrajinska pesma "Stefania", koju izvodi orkestal Kaluš.

 

Ukrajina
foto: Youtube Printscreen

 

Najzanimljivije je to da je Konstrakta uspela da osvoji i prvo mesto jer je tako publika odlučila.

Mamudu je ovo druga pobeda jer ju je prvi put osvojio 2019. godine kada je izveo pesmu "Soldi". 

 

Pesmu "Brividi" kao najbolju proglasila je stručna komislija koju čine 22 autora, izvođači, tekstopisci, novinari ali i bivši učesnici Evrovizije iz 17 zemalja kao i preko 5.000 čitalaca sa sjta eurostory.nl.
 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

 

 Veoma sam srećan. U stihovima pesme ‘Brividi’ smo zaistza pokušali da napravimo susret generacija. Svi smo mi različiti, ali kada se radi o izražavanju osećanja nekome, svi imamo iste strahove —  rekao je Mahmud.

 

— Uvek sam čitao stihove velikih pesmopisaca i mnoog sam naučio tokom saradnje sa mojim producentom Mikelanđelom. Ne želim da pišem muziku samo zbog novca, želim da izražavam stvari kroz originalne reči. Zato mnogo hvala —  poručio je Blanko.

 

1 / 3 Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

 

— Sa pesmom ‘Brividi’, Mahumd i Blanko su stvorili zaista univerzalnu priču. Bez obzira na pol ili seksualnost, svi smo iskusili da naša velika očekivanja u ljubavi počnu da se urušavaju. Prvi stih je sjajan: Sanjao sam da letim na dijamantskom biciklu sa tobom. Ova metafora je toliko nova i istovremeno toliko upečatljiva da lebdi u vazduhu kroz celu pesmu — navodi se u obrazloženju komisije.

 

Mahmud, Mamud, Blanko
foto: EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

 

 A isto kao što dijamantski bicikl predstavlja sreću, prve reči refrena ‘goli i sa drhtavicom’ briljantno oslikavaju sliku onog osećaja koji imate kada je nešto pogrešno. Tvorci pesme nastavljaju da isporučuju jednu fantastičnu sliku za drugom kroz celu pesmu — dodaje komisija.

 

 

makonda-tracker