postaje napeto

Ko ide na Evroviziju? Kladionice predviđaju da će ONA PREDSTAVLJATI SRBIJU u Torinu

0

Ako je suditi po rezltatima sa kladionica, veliku šansu za pobedu ima zapravo takmičarka čija pesma izaziva jake emocije. 

foto: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN
foto: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ako je suditi po mnogogodišnjem iskustvu predviđanja kladionica koje se svake godine bave ovakvom vrstom predviđanja

 

I prethodnih godina kladionice su se bavile ovakvim vidom klađenja i retko kad se desilo da promaše. Faktori koji se uzimaju u obzir jesu to koliko je neka pesma popluarna, na kakav odjek od strulne javnosti nailazi i kakvu podršku ima od publike. 

 

Prema procenama kladionica najveće šanse za pobedu ima Sara Jo, jer jekvota za njen trijumf 1,55. Odmah do nje je Zorja Pajić, s kvotom od 2,20, pa Aca Lukas sa 3,00, zatim Angelina sa 5,00, Marija Mikić sa 8,00 i Tijana Dapčević i Ana Stanić sa 10,00,  piše Kurir.

 

Festival "Pesma za Evroviziju '22" biće u tri večeri, dakle sastoji se od provog polufinala, drugog i finala na kojem će se izabrati srpski predstavnik za Evroviziju koja će se održati u Torinu.

 

1 / 4 Foto: Pavlo Gonchar/SOPA Images, Shutterstock Editorial / Profimedia

 

U polufinalima će se takmičiti 18 kompozicija, što znači d ima ukupno 36 numera, te će se iz svake kvalifikacione večeri plasirati po 9 takmičara. Pobednika će u razmeri 50-50 odrediti publika i stručni žiri. 

 

Voditelji koji će upotpuniti ovo takmičenje biće Dragana Kosjerina i Jovan Radomir, a iz "Green rooma" će se uključivati Kristina Radenković i Stefan Popović.

 

Prema procenama kladionica, šanse da uđu u finale iz prve polufinalne večeri festivala "Pesma za Evroviziju '22" imaju Zorja Pajić, Aca Lukas, Angelina, Marija Mikić, Ana Stanić, Konstrakta, Boris Subotić, Ivona i Julija. Ostali izvođači u prvoj polufinalnoj večeri (Sanja Bogosavljević, VIS Limunada, Bojana Mašković, Bane Lalić i MVP, Igor Simić, Mia, Jelena Pajić, Biber i Lift) imaju znatno veće kvote, odnosno manje šanse za prolazak u finale. 

 

 

 

makonda-tracker