ne propustite

ZAJEDNIČKI KONCERT MUZIČKIH DOAJENA: Bisera Veletanlić, Gabi Novak, Matija Dedić i Vasil Hadžimanov u Beogradu

0

Koncert četiri velika muzička imena Bisere Veletanlić, Gabi Novak, Matije Dedića i Vasila Hadžimanova biće održan 16.novembra u velikoj sali Kombank dvorane s počekom u 20h.

Matija Dedić, Bisera Veletanlić, Vasil Hadžmanov i Gabi Novak
Matija Dedić, Bisera Veletanlić, Vasil Hadžmanov i Gabi Novakfoto: Promo

Bisera Veletanlić, osim toga što je jedno od najvećih imena domaće šlageristike i zvezda jugoslovenskih festivala 70ih godina, jedna je od najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih melodija koje su obeležile jedno vreme. Dobitnica je Nišville nagrade za životno delo.

 

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona. Dobitnica je Porin nagrade za životno delo.

 

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada. Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose niz gena svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.

 

Vasil Hadžimanov, Bisera Velentalić, Gabi Novak i Matija Dedić
Vasil Hadžimanov, Bisera Velentalić, Gabi Novak i Matija Dedićfoto: Promo

 

U ovoj posebnoj noći uživaćemo uz čuvene pesme Arsena i Matije Dedića, Zafira i Vasila Hadžimanova, Kornelija Kovača, Kemal Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana jugoslovenske muzičke scene.

 

Biće pravi doživljaj prisustvovati ovom koncertu- dve generacije muzičara, iz dve porodice, na jednoj pozornici!

 

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji na blagajni Kombank dvorane, kao i na svim prodajnim mestima Eventima, već od 2. oktobra.

 

 

makonda-tracker