Čekanje se odužilo, ali i isplatilo

ŠOK I NEVERICA: Zabranjeno pušenje konačno objavljuje 11. album posle pet godina pauze!

0

Posle pet godina pauze, legendarni bend ponovo je snimio album sa 14 novih pesama, koji će biti objavljen krajem oktobra.

foto: Saša Midžor Sučić
foto: Saša Midžor Sučić

Čekanje se odužilo, ali i isplatilo: Zabranjeno pušenje objavljuje pet godina nakon “Radova na cesti” novi, 11. album naslovljen “Šok i nevjerica”.

Sejo Sekson, frontmen benda i autor većine pesama, objašnjava kako se odlučio za ovakav naziv albuma:

 

- Uvek postoje neverica i skepsa kada je u pitanju novi album benda sa velikom kilometražom. Naša je želja da šok bude pozitivan i da se ljudi iznenade koliko se dobar album može napraviti iako nosi broj 11 - kaže Sejo.

 

Na albumu pored standardne postave Pušenja gostuju i tuzlanska reperka Sassja, kao vokal na pesmi "Kupi nas Ali", i majstor sevdalinke Damir Imamović, koji svira tambur i peva u pesmi “Svjetla Sarajeva”.

Album je snimljen u studiju “Plavi film” u Zagrebu, a biće dostupan krajem oktobra za besplatan download na službenoj web stranici benda. Na CD-u će ga objaviti tri kuće iz regiona: Tropic (BiH), Menart (HR) i Odličan hrčak (SRB).

Sejo Sekson ga najavljuje u svom prepoznatljivom stilu:

 

- S albumima ti je kao s malom decom, nikad ne znaš hoće li biti narkoman ili doktor nauka. To će naravno publika i vreme odlučiti, a mi smo se potrudili najbolje što smo mogli - kaže Sekson.
 

 

makonda-tracker