uskoro

Nikolaj Luganski ponovo u Beogradu: Dve večeri sa Beogradskom filharmonijom

0

Poznati pijanista će imati priliku odsvirati poznata dela Bramsa i Sibelijusa

Nikolaj Luganski sa Beogradskom filharmonijom
Nikolaj Luganski sa Beogradskom filharmonijomfoto: Marko Đoković

Jedan od najboljih pijanista sveta, Nikolaj Luganski, nastupa sa Beogradskom filharmonijom i to dve večeri zaredom, 4. i 5. oktobra u Kolarcu u 20. časova.

 

Pod upravom Aleksandra Vedernikova, slavni pijanista će izvesti Bramsov Drugi klavirski koncert, a program zaokružuje Sibelijusova Simfonija br.2 – delo koje zauzima posebno mesto na repertoaru Beogradske filharmonije.

 

Miljenik beogradske publike, Nikolaj Luganski, jedan je od poslednjih predstavnika zlatnog doba sovjetskog pijanizma. Drži resitale širom sveta, redovan je gost najistaknutijih svetskih festivala, a u kamernim sastavima nastupa sa najvećim imenima klasične muzike.

Sa Beogradskom filharmonijom je poslednji put nastupao 2014. godine, a ovom prilikom publiku očekuje pedeset minuta monumentalnog praznika pijanizma u njegovom izvođenju Bramsovog dela.

 

Nikolaj Luganski
Nikolaj Luganskifoto: Marko Đoković

 

Sibelijusova simfonija predstavlja veličanstven odgovor kompozitora na temu borbe za slobodu naroda. Beogradska filharmonija će ovu kompoziciju izvesti prvi put nakon američke turneje kojom se 2014. godine predstavila na „novom kontinentu“. Ovog puta pod upravom Aleksandra Vedernikova, jednog od najautentičnijih dirigenata koji je do sada predvodio filharmonijski orkestar.

 

Beogradska filharmonija je ponovo pripremila ciklus odabranih koncerata iz sezone u dodatnom terminu, ove godine, pod nazivom Unterhaltovanje. Na ovaj način, dan uoči uobičajenih koncerata petkom, nova publika može da se “unterhaltuje” sa Filharmonijom i upozna sa najatraktivnijim koncertima iz redovne sezone. Karte za ovaj ciklus od pet koncerata su u prodaji.

 

 

makonda-tracker