koncert

Piter Marfi rasprodao DOB, koncert se seli u Hangar, nov kontigent ulaznica u prodaji!

0

Usled ogromnog broja zainteresovanih za muziku Piter Marfija, koncert se iz rasprodatog DOB-a premešta u Hangar.

foto: Promo
foto: Promo

Legendarni muzičar Peter Murphy održaće beogradski koncert 9. novembra (21:00) u prostoru Hangara (Žorža Klemansoa 39, Luka Beograd), umesto prvobitno planirane dvorane "Amerikana" Doma omladine Beograda.

 

Murphy dolazi u Beograd u okviru turneje "40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J", a sve ulaznice za planirani koncert u DOB-u rasprodate su pre nekoliko dana, odnosno mesec i po meseca unapred.

 

Usled velikog pritiska brojnih fanova i uopšte zbog izuzetnog interesovanja publike (u Beogradu će biti jedini koncert Petera Murphy-ja u regionu i očekujemo dolazak velikog broja posetilaca iz susednih zemalja), a imajući u vidu zauzetost drugih koncertnih prostora u gradu, organizator je bio primoran da prebaci koncert u veći prostor Hangara.

 

Sve ulaznice prvobitno kupljene za koncert u DOB-u važe i za koncert u Hangaru, odnosno n

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peter Murphy (@petermurphyofficial) on

ije ih potrebno menjati.

 

IZUZETNO VAŽNO! Dodatni kontigent ulaznica za beogradski koncert Peter Murphy-ija u Hangaru po ceni od 2.400 dinara od 2. oktobra je prodaji preko mreže Eventim. Molimo sve zainteresovane da požure sa kupovinom ulaznice, kojih nema mnogo i njihov broj je ovaj put konačan, a ponovo se očekuje rasprodat koncert.

 

Nekadašnjem frontmenu Bauhausa Peteru Murphy-iju na turneji kojom proslavlja 40 godina kultnog benda pridružiće se kao gost njegov suosnivač, basista David J. Na koncertima će Murphy i David J izvoditi u celosti uticajni debi album benda "In The Flat Field" (1980), uz dodatak drugih Bauhaus klasika.

 

Osnovani u Engleskoj 1978. godine, pioniri post-panka Bauhaus isklesali su svoj jedinstveni muzički kutak kombinujući minimalizam, art rok i mračni glam rok, uz veliku dozu sopstvenog eskperimentalizma, originalnosti i duha.

 

Murphy, David J, gitarista Daniel Ash i bubnjar Kevin Haskins probiili su se hitom “Bela Lugosi’s Dead” 1979. godine, usledio je debi "In The Flat Field" (1980), a zatim albumi "Mask" (1981), "The Sky’s Gone Out" (1982) i "Burning From The Inside" (1983). Bauhaus se raspao početkom osamdesetih, da bi se povremeno kratko okupljao (peti album "Go Away White" objavljen je 2008. godine), ali je njihovo delo ostalo izuzetno uticajano, nastavljajući da odzvanja decenijama kasnije.

 

 

makonda-tracker