uskoro

SCHILLER – koncertni spektakl koji će vas ostaviti bez daha

0

Poznati muzički producent iz Nemačke će prvi put doći u Beograd povodom svoje nove turneje.

Schiller na turneji 'Die Neue Arena
Schiller na turneji "Die Neue Arena"foto: Thomas Rabsch

Nemački muzičar, kompozitor i producent SCHILLER dolazi u Beograd. 

Audio-vizuelni spektakl desiće se 18.januara 2019.godine u Hali sportova.

 

“Moje ime je Kristofer fon Dajlen – i ja sam Schiller”. Tih deset reči je sve što je potrebno. Publika aplaudira. U nekom trenutku, otprilike na sredini svakog koncerta Schiller-a, ovih deset reči biva izgovoreno. Čovek koji ih je izgovorio kratko se nasmeje publici, a zatim se vrati u neobične svetove zvuka u kojima u muziku pretače snove i nade ljudi, atmosferu našeg vremena, vibracije planete.

 

Kristofer fon Dajlen ili bolje poznat kao Schiller
Kristofer fon Dajlen ili bolje poznat kao Schillerfoto: Thomas Rabsch

 

Schiller, čudesni vizionar koji puni hale i arene širom sveta i ostavlja publiku bez daha, ponovo će naredne godine obići svet, ali je izrazio želju da napokon dođe i u Srbiju: „Mnogo lepih stvari sam čuo o vama, želim da bolje upoznam srpsku publiku i predstavim vam svoju muziku uživo!“

 

Ovaj muzičar, kompozitor i producent nije slučajno izabrao ime Schiller. Krajem devedesetih, u vreme kada je ovaj projekat još uvek funkcionisao kao duo, snimljen je singl “Glockenspiel”.

Kristofer je baš tada čitao „Die Glocke“ („Zvono“) Fridriha Šilera i od tog trenutka objavljivao je svoju muziku pod imenom ovog pesnika.

 

U početku , Schiller je bio elektronski orijentisan projekat sa elementima dens muzike, ali već prvim albumom skrenuo je pažnju na sebe i pokazao da muzika Kristofera fon Dajlena ide u jednom sasvim novom pravcu. Inspirisan klasicima kakvi su Tangerine Dream, Kraftwerk and Jean-Michel Jarre, fon Dajlen stvara vizionarske zvuke koji su ispred svog vremena, jer su, u žudnji, upile prošlost i sadašnjost. Neke njegove numere su instrumentali a neke, kao „I Feel You“ ili „Dream of You“ imaju tako moćne vokale i toliko su lako pamtljivi da i danima nakon što ih čujete prvi put možete da zateknete sebe kako ih pevušite.

 

Schiller na turneji 'Die Neue Arena
Schiller na turneji "Die Neue Arena"foto: Thomas Rabsch

 

„Glockenspiel“ je doživeo veliki uspeh na listama, a albumi koji su usledili, “Zeitgeist”, “Weltreise”, “Leben”, “Tag und Nacht”, “Sehnsucht” i "Atemlos" izdati su u preko 26 zemalja i svi su naišli na jako dobre reakcije. Schiller ima 7 zlatnih ploča, 2 zlatna DVD-a, 2 platinaste ploče, nagrađen je „Echo“ nagradom, „Opus“ nagradom za zvuk i imao je nekoliko nominacija za Grammy.

Mnogo je svetski poznatih muzičara sa kojima je sarađivao i koji za njegov rad imaju samo reči hvale. „Muzika koja vas pomera negde duboko“ rekao je Majk Oldfild o njegovim kompozicijama, vole ga i pijanista Lang Lang, ali i Sara Brajtman, a September, Ana Toroja, Tarja Turunen, Despina Vandi, Anggun, Lenka, Nadija Ali... samo su neka od imena sa kojima je u svojoj uspešnoj karijeri sarađivao.

 

Schiller na turneji 'Die Neue Arena
Schiller na turneji "Die Neue Arena"foto: Thomas Rabsch

 

Fon Dejlen ruši pravila muzičkog biznisa i bez obzira na to, ili možda baš zbog toga i jeste uspešan! Schiller nema „frontmena“ koji podstiče mase, nema superstara koji se smeje pred kamerama. Kristofer fon Dejlen nikome ne dozvoljava da mu nameće ono što je komercijalno: „Stvaram muziku kakvu bih i sam voleo da čujem i kupujem“.

 

Schiller će u martu 2019.godine objaviti novi album „Morgenstund“ koji promoviše na „Die Neue Arena“ turneji. Ova turneja, kao i njegova želja da upozna srpsku publiku, dovode ga i u Beograd.

Prisustvujte i vi audio-vizuelnom spektaklu koji vam sprema ovaj muzički vizionar – dođite 18.januara u Halu sportova da čujete, vidite i doživite Schiller.

 

Early bird ulaznice po ceni od 1600 RSD (stajanje) i 2000 RSD (sedenje) u prodaji su do 31.oktobra na svim prodajnim mestima Eventima i online na www.eventim.rs.

 

 

makonda-tracker