počinje mostra

2 velike kontroverze i potencijalni kandidati za Oskara: Šta nas sve čeka na 80. Filmskom festivalu u Veneciji?

0

U Italiji će večeras svečano biti otvoren 80. Međunarodni filmski festival u Veneciji, koji ljubitelji filma čekaju nestrpljivo, a odmah iza njih su modni sladokusci zbog činjenice da ovu manifestaciju prati i crveni tepih

pripreme za 80. filmski festival u veneciji
pripreme za 80. filmski festival u venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

U trci za Zlatnog lava na 80. Mostri naći će se 23 filma.


U takmičarskom programu publika će imati priliku da pogleda novi Besonov film "Ubica" u kome će glavne uloge tumačiti Majkl Fasbender i Tilda Svinton, kao i "Jadnike" Jorgosa Lantimosa u fantastičnoj priči u kojoj će Ema Stoun tumačiti ulogu žene koju vraća u život briljantni naučnik Godvin Bakster.


Film reditelja Edoarda de Angelisa "Komandant" ponudiće istinitu priču o komandantu italijanske podmornice u Drugom svetskom ratu koji je od potapanja spasao belgijske mornare čije je brod torpedovan.

 

 

Reditelj i glumac Bredli Kuper predstaviće se publici filmom "Maestro" u kome će glavne uloge tumačiti on i Keri Maligen.

 

Film predstavlja rediteljski povratak Bredlija Kupera nakon Oskarom nagrađenog filma iz 2018. godine "Zvezda je rođena". U Kuperovom filmu gledaćemo tešku biografiju legendarnog kompozitora Leonarda Bernštajna i detalje o njegovom braku sa Felisijom Montalegre.

 

 

Majkl Man se ove godine kandidovao sa filmom "Ferrari" u kome će biti ispričana priča o bivšem trkaču Encu Ferariju, koji pokušava da spase svoju porodicu i posao kladeći se na legendarnu trku Mile Miglia.

 

Roman Polanski će predstaviti svoju crnu komediju "Palata" smeštenu u otmeni hotel u odmaralištu u Alpima, a Vudi Alen romantični triler "Šansa".

 

 

Oba filma su izazivala kontraverze nakon festivala u Kanu.

 

Direktor festivala Alberto Barbera je najavljujući program istakao da zbog štrajka holivudskih glumaca mnogi članovi studijskih produkcija neće prisustvovati, dok se sa druge strane nada izvanrednoj posećenosti glumaca nezavisnih američkih produkcija, kojih je mnogo.

 

 

BONUS VIDEO

Kanski festival

 

makonda-tracker