kažu da nikad nije bila bolja

Povratak u ŽENSKI UNIVERZUM: Novi film Pedra Almodovara predstavlja nam Penelope Kruz U PUNOM SJAJU

0

Sinoć je 78. Međunarodni filmski festival u Veneciji otvorilo novo ostvarenje čiju režiju potpisuje slavni Španac

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Film "Paralelne majke" Pedra Almodovara donosi nam priču o dvema žena potpuno različite pozadine koje, u specifičnim okolnostima, donose na svet devojčice.

 

Janis, starija od njih, koju igra Penelope Kruz, srećna je što je ostala u drugom stanju, dok je mlađa Ana, u čijoj je ulozi Milena Smit, uplašena adolescentkinja puna kajanja.

 

 

Obe su slobodne, obe treba da se porode u istoj bolnici, a u trenucima pre nego što rode svoje ćerke one se zbližavaju, a veza koja pri tome nastaje zauvek će promeniti njihove živote. Variety je opisao ovo ostvarenje kao "intenzivnu dramu", koja nam predstavlja nesavršene novopečene majke i njihovu decu.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


S "Paralelnim majkama" vraćam se u ženski univerzum, u majčinstvo, u porodicu ― istakao Almodovar. ― Pričam o važnosti predaka i potomaka. O neizbežnoj prisutnosti sećanja. Ima u mojoj filmografiji mnogo majki, a one koje su deo ove priče su vrlo različite.

 

U filmu igraju još: Rosi de Palma, Aitana Snačez-Gihon, Izrael Elahalde, Đulijeta Serano, Danijela Santijao i drugi.

 

Inače, nakon sinoćne premijere ovog ostvarenja, novinar magazina Time opisao je izvođenje Penelope Kruz kao najbolje u njenoj karijeri.

 

 

makonda-tracker