čestitamo!

Veliki uspeh za SRPSKU KULTURU: Evo ko je zvanično najbolji mladi glumac 76. Kanskog festivala

0

U okviru programa "Nedelja kritike", na Kanskom festivalu uručena je nagrada "Otkrovenje" za najboljeg mladog glumca

Glumac Jovan Ginić, koji igra u filmu 'Izgubljena zemlja' nagrađen je na Kanskom festivalu kao najbolji mladi glumac priznanjem 'Otkrovenje'
Glumac Jovan Ginić, koji igra u filmu "Izgubljena zemlja" nagrađen je na Kanskom festivalu kao najbolji mladi glumac priznanjem "Otkrovenje"foto: La Semaine de la Critique/Youtube Printscreen

Srpski glumac koji igra u filmu "Izgubljena zemlja", dobio je na 76. Kanskom festivalu priznanje "Otkrovenje", za najboljeg mladog glumca festivala
Jovan Ginić, koji igra glavnu ulozu u ostvarenju "Izgubljena zemlja" ("Lost Country") režisera Vladimira Perišića, osvojio je nagradu "Otkrovenje", koju na Kanskom festivalu najboljem mladom glumcu dodeljuje fondacija "Luj Roderer".


U pitanju je priznanje uspostavljeno pre šest godina radi ohrabrenja mladih talenata, a na Festivalu se dodeljuje u okviru programa "Nedelja kritike".


Uz Jovana Ginića u ovom filmu, inače snimanom u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, igraju još debitanti Miodrag Jovanović, Lazar Kocić i Ana Simeunović, kao i velika glumačka imena regionalne scene Jasna Đuričić i Boris Isaković.

 


U Kanu je održana i svetska premijera filma "Izgubljena zemlja" 22. maja, u sali bioskopa "Miramar", gde je čitava ekipa koja stoji iza ovog ostvarenja nagrađena dugim i gromoglasnim aplauzom.


U okviru 62. "Nedelje kritike" Kanskog festivala prikazano je 11 filmova, a njih sedam, uključujući i srpskog predstavnika, takmiči se za gran-pri i druga priznanja.

 

Na čelu žirija je francuska režiserka Odri Divan, a članovi žirija su još nemački glumac Franc Rogovski, zatim filmske stručnjakinje Kim Jutani i Minakši Šede i portugalski direktor fotografije Rui Posas.

 

 

 


 

makonda-tracker