nezaboravne

Jesu li ovo najlepše haljine u istoriji Kanskog festivala? Ledi Di damski, Katrin Danev kao boginja, a Bela – remek-delo

1

Ove elegantne toalete ušle su u istoriju crvenog tepiha Kanskog festivala. Neke su prelepe, neke smeo eksperiment, a sve su nezaboravne

Bela Hadid na Kanskom festivalu 2021. godine
Bela Hadid na Kanskom festivalu 2021. godinefoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Kada se modni znalci žale da crveni tepih nije ono što je bio, možda pričaju o dodeli Oskara, Emija ili Gremija, ali čuveni Kanski festival sigurno ne može biti na toj listi.


Međunarodni filmski festival koji je sinonim za nenadmašni glamur ima dugu istoriju i nekoliko nepisanih pravila kojiih bi poznate dame trebalo da se drže:

 

  • šorts je zabranjen
  • dozvoljene su samo visoke potpetice
  • kratke suknje nisu poželjne

 

Međutim, neke od slavnih dama kršile su ove male kanske zakone – recimo Kristen Stjuart kada je skinula salonke Christian Louboutin da bi šetala bosa tepihom ili Madona, koja se skinula da pokaže grudnjak koji potpisuje Jean Paul Gaultier.


U svakom slučaju, poštovale pravila ili kršile ih, poznate trendseterke obično za Kanski festival čuvaju najlepša modna izdanja u svom arsenalu, a ovo su haljine koje su ušle u istoriju kao najlepše u Kanu.


Koja se vama najviše dopada?

 

1 / 10 Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

 

 

makonda-tracker