ne propustite

Priča o dve generacije i teretu prošlosti - Indigo kristal: Nina Janković i Miodrag Radonjić u filmu mladog reditelja

0

Mladi reditelj Luka Mihailović snima diplomski film Indigo kristal čija se premijera očekuje krajem ove godine.

foto: Instagram
foto: Instagram

Film Indigo kristal obrađuje priču povratnika iz zatvora koji, pored tereta prošlosti, želi da se pronađe u svom gradu. U filmu se spominju dve generacije, ratna i posleratna, a glavne uloge tumače Miodrag Radonjić i Nina Janković.

 

Mnoge specifičnosti prate ovaj projekat, a jedna od njih je da se film snima u Šapcu, rodnom gradu reditelja Luke Mihailovića i glumice Nine Janković.

 

- Šabac mi se mnogo dopao, atmosfera je bila sjajna. Ekipa nam je bila jako dobra, kao da nas je sam bog sastavljao, tako da je bilo nemoguće da atmosfera ne bude dobra. Presrećan sam, bilo je zahtevno i emotivno i energetski, ali smo uspeli sve da izguramo. Radim i na drugim projektima, sad će premijera Zaljubljenog Šekspira, igram glavnu ulogu u predstavi Tramvaj zvani želja, dosta sam angažovan u pozorištu, imaću četiri premijere ove godine. Što se tiče snimanja, snimam seriju U klinču i imam još nekoliko sitnih uloga, od kojih je jedna uloga u filmu po Lauševićevoj knjizi, tako da radiću svašta nešto i gledaćemo se sigurno - izjavio je za Glossy Miloš Petrović Trojpec.

 

Luka Mihailović je otkrio da inspiraciju za naziv filma ima već dugo, projekat je u planu već dve godine, a "glavni krivac" za ovako upečatljiv naziv Indigo kristal je Lukina majka. 

 

1 / 5 Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Producent i glavni glumac Miodrag Radonjić imao je samo reči hvale za projekat i za saradnju sa mladim kolegom Lukom, a cela glumačka postava ističe da je atmosfera tokom snimanja bila sjajna i da jedva čekaju reakcije publike nakon premijere. 

 

Ostaje da sačekamo kraj godine kako bismo se uverili u savršenu priču ovog filma, a zasigurno ovo je početak oživljavanja srpske kinematografije van granica Beograda.

 


 

makonda-tracker