umetnica mora biti zdrava

VIRUS KORONA se ušetao na EVROVIZIJU: Oglasila se srpska delegacija — otkrili da li Konstrakta ima razloga za BRIGU

0

Šefica službe za korporativni imidž i odnose sa javnošću Radio televizije Srbije Duška Vučinić koja se nalazi u Torinu  ispričala je da li je Ana bila u kontaktu sa zaraženim učesnicima. 

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako su već ranije preneli mediji virus korona potvrđen je tokom rutinskog testa u Torinu članici portugalske delegacije na "Evroviziji".

 

Naime, ostatak delegacije Portugala se za sada oseća dobro i ne pokazuju nikakve simptome, prenose domaći mediji.

 

 

U skladu sa zdravstvenim i bezbednosnim protokolom, svi su uradili još jedan PCR test, vratili se u hotel i sada će biti u izolaciji na 7 dana, piše "Telegraf".

 

Detalji oporavka i testova će biti objavljeni na zvaničnom sajtu Evrovizije 2022, navodi se dalje.

 

Prema Protokolu o zdravlju i bezbednosti koji je na snazi za Pesmu Evrovizije 2022, ostatak delegacije nije u obavezi da uđe u izolaciju ili karantin, ali, u skladu sa italijanskim zakonima, mora da nosi FFP2 maske sve vreme, kako unutar tako i izvan mesta.

 

1 / 5 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Sada se oglasila i šefica službe za korporativni imidž i odnose sa javnošću Radio televizije Srbije Duška Vučinić i otkrila da li je Konstrakta bila u kontaktu sa prestavnicima Portugalije, te da li postoji mogućnost da je i ona zaražena.

 

— Nije bila u kontaktu sa njima. Za sada smo se susreli samo sa Izraelcem koji ima probu pre nas, kao i sa delegacijom koja probu ima posle nas. Raspored proba je takav da nema masovnih okupljanja. Tek na onim generalnim. U hotelu smo sa Hrvatima, Britancima i Australijancima — rekla je ona za "Telegraf".

 

.

 

makonda-tracker