ekskluzivno sa story.rs

Neno Belan: Ćerku učim da sluša glas svog srca

0
Hrvatski kantautor, pevač i kompozitor pop i zabavne muzike ekskluzivno za Story.rs otkriva kako je muzika postala njegov životni poziv, zašto govori da i dalje privremeno peva, kako je jedna njegova gitara dobila ime Barbara i na koji način savetuje i vaspitava svoju ćerku Nikolinu

 

foto: Story arhiva

Kako danas uspevate da živite na četiri adrese?Da li Vam teško pada život na točkovima?
Organizovao sam život tako da uspevam. Živim na relaciji Rijeka - Zagreb, ja sam morski čovek i više volim sa prozora gledati more . Mama mi živi u Splitu, pa često idem dole, a mama je sa ostrva Brača tako da leti sam baziran na Braču ,Iako leti imam najviše posla uspevam sve da uklopim. Nomadski način života mi je ušao pod kožu.

 

Godine 2015. nastupili ste na slovenskom takmičenju za pesmu Eurosonga sa slovenskom pevačicom Aylom. Kako je došlo do saradnje I da li je to pozitivno iskustvo za Vas?
Svako novo iskustvo je pozitivno, te godine Hrvatska nije učestvovala na Eurosongu, meni je zazvučalo da imam pesmu koja zvuči evropski. Raspitao sam se ko je u Sloveniji najpopularniji i rekli su mi: Ayla . Bili smo treči, zamalo da pobedimo . Kasnije sam istu pesmu prepevao na hrvatski. Zove se Tvoj glas i prošle godine je bila veliki hit.

 

Obeležavate ove godine 31.godina karijere od prvog albuma Đavola “Ljubav i moda”i 31 godina od svog prvog nastupa.Kada se osvrnete i vratite unazad da li postoji nešto što bi menjali u karijeri?
U tim godinama se svašta događalo: Đavoli,pa preseljenje u Zagreb, pa solo karijera,preseljenje u Rijeku i upoznavanje sa Flumensima, puno koncerata... Bilo je i loših stvari, ali to nećemo pominjati, pamtim samo lepe stvari. Upoznali smo puno ljudi,putovali… Smatram da su loše stvari potrebne da bi čovek nešto naučio ,da bi stekao novo iskustvo i oačao. Ja sam od onih tipova koji veruju u sudbinu i smatram da ako se nešto dogodilo to je i trebalo tako.

 

Nastavak intervjua pročitajte na narednoj strani...

 

 

( Razgovarala: Viktorija Samardžić )
makonda-tracker