Glumica koja sve doživljava kao rizik, i nada se najboljem

Hana Selimović: Nepoverljiva sam prema životu (FOTO)

0
Nadarena glumica, dobitnica brojnih priznanja i unuka čuvenog pisca Meše Selimovića objašnjava zašto često sumnja u sebe, ističe da prepreke koje skoro svakodnevno savladava pretvara u iskustvo, i mada svoju intimu brižljivo čuva od očiju javnosti, otkriva da je srećna i ispunjena žena koja veruje u ljubav do kraja života.

 

S: U intervjuima koje dajete često se pitate kakva je sudbina mladih, visokoobrazovanih ljudi u ovoj zemlji. Da li je odgovor na to pitanje pesimističan ili optimističan?

 

foto: Luka Šarac, Story press

Krajnje je pesimističan, ali takođe mislim da nijedna država nema toliko jalove zemlje kojom bi mogla u potpunosti da zatrpa darove i plodnost mladosti. Budimo strpljivi."

S: Ne podležete klišeima i nametnutim normama, živite po sopstvenim pravilima, ne pripadate klanovima i masi koja pravi kompromise. To jeste veoma hrabro, ali da li vas košta u životu?

Da, ali to je moj izbor. Biram da moje zablude budu samo moje, a ne nekih drugih ljudi. Jednako tako biram da savladavam vlastite prepreke koje potom postaju moje iskustvo."

S: Šta čini vaš život radosnim i hrani vašu dušu?

Ljubav."

S: U vezi ste s rediteljem Igorom Vukom Torbicom. Koliko je za razumevanje i sklad presudno to što često delite iste radosti, ali i probleme?

Ne mislim da to definiše mogućnost nekog odnosa, međutim lepo je imati nekog ko može da razume iracionalnu prirodu problema koje umetnik oseća."

S: Uskoro ćete s partnerom raditi na jednom Tolstojevom komadu. Kako izgleda vaša kreativna saradnja?

Ne znam kako izgleda, moći ću da odgovorim nakon premijere, ali Igor je beskrajno talentovana, pametna i inspirativna osoba, pa ne sumnjam da ću iz tog procesa izaći bogatija za jedno važno iskustvo i, iskreno, veoma mu se radujem."

Hana Selimović: Ženstvena heroina

 

S: Često ste bili na relaciji Beograd–Zagreb, kako održati ljubav na daljinu?

Bila sam kada je Igor režirao u Zagrebu, kao i na relacijama Beograd–Kranj, Beograd–Rijeka i još ko zna kojim. To je sastavni deo života s nekim ko se bavi takvim poslom. No, to su ipak faze, mi živimo u Beogradu, tako da zapravo ne znam mnogo o vezama na daljinu."

S: Verujete li u ljubav do kraja života?

Da."

S: Kakve tragove biste voleli da ostavite iza sebe, ne samo kao glumica već i kao žena?

Duboke, čiste i one koje ne zatre prvi vetar.

makonda-tracker