Marija Šerifović: Strava je biti s nekim čija brada ne bode

1
Pop pevačica Marija Šerifović, koja je šokirala javnost dokumentarnim filmom Ispovest, opisuje koliko joj znači podrška prijatelja i kolega nakon brojnih intimnih priznanja, među kojima je i ono da je biseksualka.
Marija Šerifović. Foto: Luka Šarac
Marija Šerifović. Foto: Luka Šarac

Pop zvezda Marija Šerifović (29) uzburkala je javnost dokumentarnim filmom Ispovest koji je u sredu prikazan u Sava centru. Niz njenih  šokantnih priznanja već nedeljama podiže prašinu,  ali tek sa prikazivanjem filma, sve misterije napokon su razrešene. U intervjuu za Story, pevačica moćnog glasa iskreno govori o alkoholizmu, biseksualnosti i svemu ostalom što se poslednjih dana pripisuje uz njeno ime.

Story: Jeste li zadovoljni reakcijama na premijeru filma Ispovest?

- Iskrena da budem, ja sve ovo nisam ni radila zbog mišljenja drugih ljudi, ali svakako da mi prija kada vidim da ima više pozitivnih nego negativnih reakcija.

Story: Zašto ste odlučili da publici prezentujete projekat zasnovan na detaljima iz vašeg privatnog života?

- Zato što sada svoj život mogu da nosim bez ikakvog tereta.

Story: Koja je krucijalna stvar koju će publika saznati o vama gledajući seriju koja kreće na TV Prva?

- Za razliku od filma, serija je obuhvatnija, odnosno svaka epizoda donosi mnogo više detalja nego što ih ima u filmu. U seriji moje su reakcije konkretnije, jasnije...

Story: Zbog čega ste u najavnim tizerima za film istakli da ste alkoholičarka, budući da to nije istina?

- Svi smo mi u jednom periodu svog života bili alkoholičari, samo što je za neke taj period trajao godinama, a za druge nekoliko noći ili meseci. Ja sam se dotakla segmenta u kojem sam bar nakratko bila alkoholičar.

Story: U kojim situacijama volite da popijete?

- Po prirodi sam vesela i stalno bih nešto proslavljala. A na slavljima je red da se nazdravi.

Story: Vaša koleginica Kristina Kovač napisala je da ste vi inspiracija za mnoge napaćene duše kojima  treba sva podrška u ovom i ovakvom društvu da budu to što jesu. Koliko vam znači podrška u hrabrom potezu priznavanja biseksualnosti?

- Na to vam mogu reći samo da je strava imati odnos s nekim čija brada ne bode, kuda god.

Story: Ipak, reagovali ste na napise o tome da volite starije žene. Šta podrazumeva formulacija: Volim sve što vole mladi, kojom ste uzvratili na tekst o tome da imate sklonosti ka starijim pripadnicama ženskog pola?

- Znači da zaista nije tačno da bih se grlila sa mnogo starijima od sebe.

Story: Da li vas više privlače muškarci ili žene?

- Baš kao što rekoh, ja volim sve što vole mladi.

Story: Smatrate li sebe ludački hrabrom u ovako konzervativnoj sredini?

- Mogla bih reći da sam hrabra jer se to, izgleda, ljudima dopada, a s druge strane i da sam samo iskrena. Svako će ionako davati prideve koje želi, a meni je važno da nisam izneverila sebe.

Story: Kada ste se prvi put suočili sa zavirivanjem sredine u vašu intimu?

- Čim je moj talenat došao do izražaja. Znate, mediji najčešće kažu kako javne ličnosti nemaju prava na intimu i moraju da se nose sa svim zadiranjima u privatnost i ja se s tim slažem. E, kako mi je toga bilo i previše tokom prethodnih godina, a nije da nisam davala i drugih povoda za razna pisanija, rešila sam da napravim Ispovest.

Story: Koliko je teško biti drugačiji u Srbiji?

- U Srbiji je teško biti bilo šta što ne podrazumeva prosek. Teško je  biti drugačiji, iskreniji, normalniji, uspešniji, talentovaniji... Jer, da se ne lažemo, mi smo narod koji najpre u svemu vidi crno,  a isto tako naročito volimo da žalimo one jadnije... Nikada nisam htela da budem ni crna, a ni jadna, tako da je meni u mojoj različitosti odlično.

Story: Da li ste kao klinka osetili nerazumevanje vršnjaka u Kragujevcu?

- Ja sam obična, baš kao i svako drugo kragujevačko dete.

Story: Kako ste oprostili svom ocu što je maltretirao vašu majku?

- Nisam ja zlopamtilo, uvek opraštam, ali nikada ne zaboravljam. Nekada su potrebne godine, ali nisam jedna od onih koji mržnju nose kao ukras.

Story: Da li su se nemile scene dešavale pred vašim očima?

- Razne su se nemile scene desile preda mnom, i dobrim delom me obeležile. Ali, čini mi se da nije loša ova osoba u koju sam izrasla, zar ne?

Story: Koliko su traume iz detinjstva uticale na vaše sazrevanje?

- I sreće i nesreće utiču na čoveka. Razne traume dale su mi za pravo da kao zrela osoba konkretno biram šta želim, a šta ne. Neke ožiljke nosite lakše, druge teže, ali važno je da sve prebolite i krenete dalje.

Story: Vaš bivši dečko Slavko Kalezić nedavno je pretio vama i vašem bratu koji je komentarisao njegov nastup u X faktoru. Jeste li razrešili nesuglasice?

- Nesuglasica nije bilo i neće ih ni biti.

Story: Ostajete li prijateljica posle veze ili svaku romansu okončavate burno?

- Zavisi od osobe, mada ne mogu baš da se pohvalim kako među bivšim ljubavima imam puno prijatelja. Recimo da je sve to jedna fina kurtoazija.

Story: Šta je vaš najveći porok?

- Danas su to cigarete.

Story: U kojim situacijama vam se činilo da vas niko ne razume?

- Srećom, u svojoj majci oduvek imam oslonac, pa i kada me niko drugi ne razume, ona to uspeva.

Story: Da li nakon ove premijere filma odlazite u Beč?

- Već duže vreme živim na relaciji Beograd - Beč, a tako ostaje i ubuduće, odnosno do trenutka kada ću se preseliti u Los Anđeles, što čvrsto planiram za godinu, dve.

Story: Jeste li trenutno zaljubljeni?

- Ne, nemam kada i u koga da se zaljubim,

Story: Kako gledate na odustajanje Srbije od učešća na Evroviziji?

- Malo tužno, ali ako nemamo koga pametnog i valjanog da pošaljemo, tako je i najbolje.

Story: U kom pravcu biste želeli da se razvija vaša dalja karijera?

- Volela bih da ostvarim ono što sam mogla još 2007. godine, a to je inostrana karijera. Do tada slušaćemo album koji ću objaviti krajem marta naredne godine.

 

Razgovarao: Nikola Rumenić

makonda-tracker