Ana i Nikola Rađen: O braku i iskušenjima

0
Supružnici Ana i Nikola Rađen ne kriju zadovoljstvo što je nakon jednogodišnje razdvojenosti i njegovog prelaska iz grčkog u srpski vaterpolo klub, porodica ponovo na okupu. O izazovima koje bračni život i roditeljstvo nose pričaju otvoreno za Story
Ana i Nikola Rađen, Foto: Luka Šarac
Ana i Nikola Rađen, Foto: Luka Šarac

Pevačica Ana Rađen (29) i njen suprug, vaterpolista Nikola Rađen (27), na početku su novog  emotivnog poglavlja  u svom bračnom odnosu, budući da se on od ove sportske sezone vratio iz Grčke u Srbiju i postao član VK Crvena zvezda. Svakodnevica im je ponovo obogaćena osmesima njihovih ćerki Nine (3,5) i Tee (2,5) zarad čije sreće bi bili spremni na velike žrtve i u slučaju da im bračni život krene stranputicom. Ipak, za sada u njihovom odnosu sve savršeno funkcioniše pa u paralelnom intervjuu za Story oboje tvrde da među njima trenutno nema trzavica.

Story: Ana, vi neumorno radite i po nekoliko puta nedeljno, dok su vama Nikola ove nedelje počeli treninzi sa VK Crvena zvezda. Imate li u toj radnoj atmosferi dovoljno vremena jedno za drugo?

Ana: Naravno! Svoje obaveze raspoređujem tako da uvek imam vremena za nas dvoje. Jednom se ja više prilagođavam njegovim, a drugi put on mojim obavezama. Kad oboma zaškripi na poslovnom planu, onda zajedno rešavamo sve probleme i retko kad se razdvajamo.

Nikola: Posle svakog treninga idem kući i uživamo u zajednički provedenom vremenu.

Story: Da li vaš brak trpi zbog profesija kojima se bavite?

Nikola: Ne mogu da kažem kako nam brak trpi, ali sigurno se moramo odreći nekih stvari zbog poslovnih obaveza. Tempo života nam diktira pravila, a mi po njima moramo da igramo. Siguran sam, međutim, da će se sve to jednog dana isplatiti.

Story: Koja su najveća bračna iskušenja s kojima se suočavate?

Ana: Nema ih jer imamo najnormalniji brak. Svađamo se samo oko toga na koji ćemo zid okačiti kupljenu sliku.

Nikola: Uživamo u svom braku i ne dozvoljavamo da on padne ni u kakva iskušenja.

Story: Da li je Nikolin povratak u Beograd konstruktivno uticao na situaciju u vašem bračnom životu?

Ana: Sigurno da mi je bilo lepo da putujem u Atinu, ali mnogo sam srećnija zbog toga što je Nikola ove sezone ostao u Beogradu, pre svega zbog dece. Ali, kad mi je lepo i kad  prolazim kroz teške trenutke, on je sada prisutan i zaista uživamo u skladnom odnosu.

Story: Ana, da li su sa prestankom Nikolinog angažmana u Grčkoj nestale i vaše muzičke ambicije kada je reč o tom tržištu?

Ana: Nisu nestale. Upoznala sam neke ljude iz njihove muzičke industrije i u stalnom smo kontaktu. Drago mi je što ću sarađivati s njima, ali to ne znači kako pokušavam da se probijem na njihovu scenu. Zapravo, želim da donesem nešto novo u Srbiju i nadam se da ću u tome uspeti.

Story: Nikola, jesu li vam se slegli utisci s Olimpijskih igara i prija li vam to što vas je supruga bodrila u Londonu?

Nikola: Drago mi je što je uspela da organizuje svoje vreme i da posle nastupa u Crnoj Gori sedne u avion i dođe u London. Značilo mi je što je shvatila šta znači biti učesnik jedne takve manifestacije odakle se naša vaterpolo reprezentacija vratila sa bitnom medaljom.

Story: Kako su ćerke ovoga puta navijale za tatu? Jesu li reagovale na sva njegova pojavljivanja na ekranu?

Ana: Skakale su čim ga vide na ekranu i uzvikivale: Tata, tata. Mislim da su najviše navijale kada je naša reprezentacija igrala protiv Australije.

Story: Ko je od vas dvoje trenutno veći autoritet Nini i Tei?

Nikola: Sigurno je Ani mnogo lakše da ih kontroliše jer je tokom poslednjih godinu dana više vremena provela s njima. Ali, sada sam ja tu, pa se autoritet smenjuje iz momenta u momenat. Bitno je da smo im oboje dovoljno posvećeni.

Story: Čime vas devojčice iz dana u dan iznenađuju?

Ana: Iznenađuje me kako upijaju strane jezike i koliko ih lako i pravilno izgovaraju. Pevaju pesme na engleskom, grčkom i portugalskom. Nina lepo crta, a Tea je, iako sićušna, veoma elastična i pravi špagu sa dve i po godine.

Story: Ana, nedavno je objavljeno da ste po treći put u drugom stanju. Da li je to istina?

Ana: To je zbog fotografija s jednog mog nastupa na kom sam nosila usku haljinu. Svakako da imam mana i nisam savršena, ali konkretno pre tog nastupa malo sam se najela (Smeh). Dakle, nisam trudna.

Story: Imate li u planu skoro proširenje porodice?

Ana: Stalno o tome razgovaramo. U bliskoj budućnosti imamo mnogo poslovnih obaveza, a već sledeće godine, zašto da ne. Planiramo treće dete i bilo bi lepo da posle dve devojčice rodim i dečaka. Mada, ako i treće dete bude ženskog pola, nećemo imati ništa protiv.

Nikola: Sledeće godine intenzivnije ćemo raditi na tome (smeh).

Story: Imate li i dalje plemenitu nameru da jednog dana usvojite dete i da li ste možda već obilazili ustanove iz kojih je moguće započeti proceduru usvajanja?

Nikola: Cilj mi je, pre svega, da svoju porodicu zaokružimo još jednim biološkim detetom pa ćemo nakon toga razmišljati i o usvajanju. Još nismo obilazili takve ustanove niti se raspitivali o proceduri usvajanja.

Ana: Prerano je pričati na tu temu. Želimo još jedno biološko dete pa ćemo kasnije raditi i na usvajanju. Najverovatnije kada kroz desetak godina Nikola prestane da trenira vaterpolo, a ja ostavim pevanje.

Story: Ana, pošto Nikola konstantno trenira, trudite li se da mu svojim aktivnostima stalno parirate u negovanju fizičkog izgleda ili ste tokom bračnog života naučili da jedno kod drugog volite sve mane?

Ana: Kao i svaka žena, na sebi prvo vidim mane pa tek onda vrline. Stalno govorim kako moram još da smršam pa me Nikola u tim situacijama smiruje i kaže: Šta ti je, ti si meni i takva lepa. Ne ide da pripadnik jačeg pola izgleda lepše od svoje žene pa se trudim da mu pariram i izgledam negovano.

Story: Nikola, ko se kome više prilagođava u braku?

Nikola: Neophodno je da pravim kompromise zbog kvalitetnog odnosa i međusobnog poštovanja i sebe i svoje bračne saputnice.

Story: Smatrate li da bi trebalo praviti kompromise zarad očuvanja porodice u slučaju da brak ne funkcioniše?

Ana: Ukoliko nešto nije u redu, uvek sam za to da se sve pokuša. Treba iskoristiti raspoložive opcije pa čak konsultovati i bračnog savetnika. Ali, ako ni to ne ide, nema ničeg goreg nego trpeti jer deca to osete. Često kad nisam raspoložena nervozu prenosim i na ćerke. Čim nešto nije u redu i ako se loše osećam, u igri sa njima ja to prikrivam, ali deca jednostavno sve osete. Mislim da ona ne bi trebalo da ispaštaju zbog trzavica u braku i da je u tom slučaju bolje da se roditelji raziđu. Bez veze je da im se kaže: Tu su mama i tata, ali ne razgovaraju.

Story: U kojoj meri ekonomska kriza utiče na vaše angažmane u profesijama kojima se bavite?

Ana: Kriza je svuda, ali najbitnije je da se trudim da radim korektno. Veliki sam profesionalac i pevam s mnogo truda i rada, a publika to oseti. U svakoj diskoteci u kojoj sam bar jednom nastupila, tražili su da bar nekoliko puta ponovim nastup. Ako za nekoliko meseci četiri puta gostujem u istoj diskoteci, to je najbolji dokaz mog rada. U doba krize, svi se trude da manje ulažu u svoju karijeru, dok je to kod mene obrnuto jer mi se tako više vraća. Vodim veliki bend sa sobom da bi sve zvučalo savršeno i to rezultira odličnim poslovnim bilansom.

Story: Otkako ste se udali, da li ste ikada poželeli da napustite estradu i posvetite se isključivo porodici?

Ana: Jesam zato što i na estradi, kao i u drugim profesijama, postoji mnogo zavidnih ljudi i onih koji me ne poznaju, ali o meni sve najbolje znaju. Dolazilo je do zasićenja kada sam želela samo mir. To me, međutim, drži po nekoliko dana i tada se obično nikom ne javljam na telefon.

Story: Koliko vam je teško da se iz majke, porodične žene i dobre domaćice transformišete u zanosni seks simbol na sceni?

Ana: Teško mi je, ali trudim se da ne pređem granicu dobrog ukusa  i ne ispadnem vulgarna. Treba da budem atraktivna i izazovna, ali ne smem da isprovociram sredinu u kojoj poslujem. Nikola bi čak voleo da budem opuštenija u odevanju i da se ne opterećujem glupostima, ali većina ljudi, nažalost, ne shvata da je scenska garderoba samo deo šou-biznisa i da sam privatno najnormalnija i najobičnija žena.

Story: Nikola, kakva je atmosfera u VK Crvena zvezda nakon prvih treninga?

Nikola: Dobra je atmosfera i nema podela u timu, ali na samom smo početku pa je rano da otvorenije govorim na tu temu. Svako u ekipi zna gde mu je mesto i svoj posao u datom trenutku.

Nikola Rumenić 

makonda-tracker