jednostavna

Luksuzni saloni, odeća, nakit, bahanalije je - ne zanimaju: Ona je najbogatija žena sveta, njen život će vas iznenaditi!

0

Ona je nasledica čuvene kompanije, ali joj novac ni malo nije promenio život 

ONA JE JEDNA OD NABOGATIJIH ŽENA NA SVETU
ONA JE JEDNA OD NABOGATIJIH ŽENA NA SVETU foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON/POOL / POOL

Da li ste nekada čuli za Fransoaz Mejer Betankur? Za nju verovatno niste, ali za njenu kompaniju L'Oreal sigurno jeste. 

 

Naslednica kompanije L'Oreal Fransoaz Mejer Betankur, postala je prva žena koja je stekla bogatstvo od 100 milijardi dolara (90,1 milijardu evra) prema rangiranju najbogatijih ljudi na svetu.

 

Ovu danas svetski moćnu, poznatu kompaniju osnovao je njen deda, a ona ju je nasledila nakon smrti majke Lilijan Betenkur 2017. godine, za koju se tvrdilo da je najbogatija osoba u Francuskoj.

Neto vrednost imovine Mejer Betankur procenjena je na više od 100 milijardi dolara na Blumbergovom indeksu milijardera, što je čini 12. najbogatijom osobom na svetu.

 

Ona i njena porodica su najveći pojedinačni akcionari sa udelom od oko 35 odsto. O njenoj majci Lilijen često se moglo čuti u francuskim medijima, budući da je bila vrlo bliska sa francuskim političkim liderima.

 

Ipak, da ni novac nije formula za sreću govori i činjenica da su majka i ćerka, Lilijen i Fransoaz izvesno vreme bile u vrlo komplikovanim, lošim odnosima. 

Njihov odnos narušio se zbog majčinog odnosa sa jednim fotografom, koji je navodno koristio njenu mentalnu slabost zarad materijalne koristi.

 

- Moja ćerka je mogla strpljivo da čeka moju smrt umesto da učini sve što može da je ubrza - rekla je Lilijen u jednom televizijskom intervjuu.

 

Nakon samo nekoliko godina ustanovljeno je da Lilijen pati od jednog oblika demencije i da nije više u mogućnosti da se brine o sebi. Tada starateljstvo nad njom dobija njena ćerka.

 

FRANSOAZ JE POTPUNO JEDNA  NORMALNA ŽENA KOJA ŽIVI JEDAN NORMALAN ŽIVOT
FRANSOAZ JE POTPUNO JEDNA NORMALNA ŽENA KOJA ŽIVI JEDAN NORMALAN ŽIVOT foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Nakon njene smrti Fransoaz postaje vlasnica velikog bogatstva, ali umesto da život promeni iz korena, ona je ostala verna svom ranijem načinu življenja. Ona sada ima 71 godinu i ne voli mnogo da se ističe u medijima.

 

Fransoaz se ne šminka, ne čupa obrve i ne odlazi u luksuzne salone lepote. Osim toga, veoma su retke prilike kada je možemo videti na nekom važnom društvenom događaju.

 

Ona je svoj život posvetila svojoj deci, Nikolasu Mejersu i Žanu Žan-Viktoru Majersu. Osim njih, svoju pažnju usresredila je na supruga s kojim je u srećnom braku već 4 decenije.

Iako bi mogli da uživaju i troškare majčine milione deca Majerove ne žive tako. Oni imaju odgovorna mesta u upravnom odboru kompanije i trude se da još više uvećaju bogatstvo koje je njihova majka nasledila od dede.

 

Umesto da uživa na skupim jahtama i ima more zaposlenih koji će raditi sve poslove umesto nje Majersova provodi dane svirajući klavir i pišući o grčkoj mitologiji i Bibliji.

 

Pozne godine svog života posvetila je mirnom znajući da je njena kompanija u sigurnim rukama njene dece. 

 

 

makonda-tracker