čudesna žena

Okrenuo joj je leđa posle bolne odluke: Ova glumica je bila prva žena Petra Božovića i jedna od najlepših Jugoslovenki

0

Čuveni glumac samo je jednom javno pomenuo svoj brak s jugoslovenskom glumicom ruskog porekla i tada otkrio zbog čega su se oni uopšte rastali.

Marina Koljubajeva u seriji 'Neven'
Marina Koljubajeva u seriji "Neven"foto: @RTS.Obrazovno.Naucni.Program, Youtube Printscreen

Od dana kada je tek stupila pred kamere, Beograđanka Marina Koljubajeva smatrana je jednom od najlepših domaćica glumica, a izdvajao ju je jedinstven šarm.


Glumom je počela na neki način da se bavi već kao 11-godišnjakinja, kada postala članica dramske grupe Radio Beograda. Tu je provela pet godina,a potom pohađala baletsku školu, a spremala je prijemni ispit za Likovnu akademiju.


Međutim, iznenada je poželela da se okuša na Pozorišnoj akademiji – tri dana pre prijemnog – i bila je primljena.

 

Marina Koljubajeva u seriji 'Neven'
Marina Koljubajeva u seriji "Neven"foto: @RTS.Obrazovno.Naucni.Program, Youtube Printscreen

Karijera Marine Koljubajeve


Marina Koljubajeva bila je dete ruskog doseljenika Evgenija i Srpkinje Radmile, koji su joj bili velika podrška u svim njenim željama i poduhvatima, a njena majka je u jednom intervjuu istakla da je Marina oduvek bila "ozbiljno i vredno dete, odličan matemaričar".

Pošto je spremila kratak Sonjim monolog iz Čehovljevog "Ujka Vanje" i jednu Preverovu pesmu, primljena je na klasu Milenka Maričića, a na drugoj godini proglašena je najboljom studentkinjom. Bila je toliko perspektivna da je već u trećoj i četvrtoj godini studija stekla pravo da igra na pozorištu i na televiziji, što je retko bio slučaj sa studentima.


Naravno da sam želela, kao i mnoge druge moje vršnjakinje, uostalom, da što brže dođem do uloga, da postanem slavna, ali u isto vreme sam bila svesna da su to samo maštanja i da sve mora da ima svoj prirodni tok – istakla je u jednom intervjuu glumica.

1 / 7 Foto: @RTS.Obrazovno.Naucni.Program, Youtube Printscreen

Čuvena glumica debitovala je na velikom platnu u filmu "Višnja na Tašmajdanu" davne 1968. godine, a potom ju je publika gledala u brojnim ostvarenjima, uključujući "Šešir profesora Koste Vujića", zatim seriju "Vaga za tačno merenje", obožavani "Bolji život"...


Međutim, ništa joj nije donelo popularnost kao Nevena, Dobra Jela i mađioničareva pomoćnica Mica u dečijoj seriji "Neven", u kojoj je šarmirala publiku širokim osmehom i darom za komediju. Malo je poznato da je zbog ovog projekta glumica propustila priliku da ode u Sjedinjene Američke Države, a zbog toga nije žalila.

Nemojte pogrešno da me razumete, ali meni se "Neven" mnogo dopada i slatko se smejem, kao da nisam ja to snimala i kao da ne zna šta se sve događalo – priznala je ona u intervjuu za RTV reviju 1974, kako je preneo Yugopapir.

 

Marina Koljubajeva u seriji 'Vaga za tačno merenje'
Marina Koljubajeva u seriji "Vaga za tačno merenje"foto: Youtube Printscreen, @KulturnoUmetnickiRTS

Po prirodi sam realna, ali u isto vreme i nekako romantična. To mi, verovatno, pomaže da se uklapam u različite uloge – rekla je rada glumica.


Brak s Petrom Božovićem


Mnogi ne znaju da je glumica Marina Koljubajeva prva supruga glumca Petra Božovića. Par je tokom braka dobio sina Draška, a u jednom intervjuu za Story on se osvrnuo na njihovu ljubav i razvod.


Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja Marina Koljubajeva. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece jer u tom slučaju možemo ceo život i da se zabavljamo – izjavio je glumac.

 

Glumac Petar Božović je sina Draška dobio u prvom braku, s glumicom Marinom Koljubajevom.
Glumac Petar Božović je sina Draška dobio u prvom braku, s glumicom Marinom Koljubajevom.foto: A. H./ATAImages

To je ujedno i jedini detalj koji je Božović otkrio o braku s glumicom.
Marina Koljubajeva živela je do kraja u svom rodnom Beogradu, u kom je preminula 13. marta 2004, u 54. godini.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Petar Božović: Plakao sam kao nikad u životu

 

makonda-tracker