misteriozni holec

Bio je najlepše lice filma i san Jugoslovenki: Kažu da je ovo jedina fotografija čuvenog glumca u kasnijim godinama

3

Šarmantni glumac koji je privukao na sebe pažnju jugoslovenske javnosti ulogom Mileta u seriji "Otpisani" povukao se iz glume na vrhuncu slave, a za njega se čulo ponovo tek decenijama kasnije, nakon što je preminuo.

Vladan Holec postigao je ogroman uspoeh sedamdesetih
Vladan Holec postigao je ogroman uspoeh sedamdesetihfoto: Youtube Printscreen

Jugoslovenska kinematografija iznedrila je veliki broj glumaca koji su postali prave zvezde i zadržali slavu i obožavanje od Vardara do Triglava i po raspadu velike države.


Rade Šerbedžija, Dragan Nikolić, Milan Štrljić i ostali zadržali su poštovanje publike širom regiona i nastavili vredno da rade i u poznim godinama, ali je jedno od omiljenih lica sedamdesetih misteriozno nestalo nakon ogromnog uspeha.


Glumac Vladan Holec, koji je igrao u filmu "Valter brani Sarajevo", zatim u "Otpisanima" i "Crvenoj zemlji", obeležio je jednu eru jugoslovenske umetnosti, a potom je iznenada nestao.

 

Vladan (Milašinović) Holec najpoznatij je kao Mile u seriji 'Otpisani'
Vladan (Milašinović) Holec najpoznatij je kao Mile u seriji "Otpisani"foto: Youtube Printscreen

Sledeći put se za njega čulo tek u 21. veku, kada su mediji javili da je jugoslovenski glumac preminuo u Los Anđelesu 4. novembra 2004. godine.


Na profilima koji se na društvenim mrežama bave starim filmskim zvezdama već godinama kruži fotografija za koju kažu da je jedina na kojoj možemo videti Vladana Holeca u kasnijim godinama.

 

 

Ipak, nema potvrde da je na njoj zaista slavni Mile iz "Otpisanih".


Šta se desilo s Vladanom Holecom?


Koliko je poznato, glumac se u jednom trenutku preselio u Sjedinjene Američke Države, a ni danas nije poznato kada tačno i šta je bio razlog, kao ni zbog čega ga više nismo viđali ispred kamere.


U vezi s njim postoji još jedna misterija: na početku karijere je navođen kao Vladan Milašinović, da bi potom počeli da ga predstavljaju prezimenom Holec. Prema nekim tvrdnjama u medijima, glumac je uzeo prezime svoje majke Jolande Holec, a pisalo se i da je imao sestru Azaru.


Prema pisanju medija, ne zna se ni da li je glumac ostavio iza sebe porodicu.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Neda Balašević o odnosu s Balaševićem

 

makonda-tracker