njegov ponos

Uspešan, zgodan i ima redak talenat: Sin Nebojše Dugalića ima tek 20 godina, a već je postigao mnogo

0

Jedan od omiljenih domaćih glumaca ponosni je tata petoro dece, a najčešće se u javnosti čuje za Bogana, koji je vrlo nadaren muzičar.

Čuveni glumac Nebojša Dugalić
Čuveni glumac Nebojša Dugalić foto: Antonio Ahel/ATAImages

Srpski glumac Nebojša Dugalić jedan je od najcenjenijih umetnika njegove generacije, a spada u poznate ličnosti koje ne eksponiraju preterano svoj privatni život.


Zbog toga mnogi ne znaju da je on sa suprugom Draganom Dugalić izgradio veliku porodicu – par ima petoro dece, a svima su dali tradicionalna, stara srpska imena.


Tako su oni ponosni roditelji Jane, Vidana, Bogdana, Kaline i Iline, a iako ne priča o privatnim temama, glumac se jednom prilikom pohvalio na društvenim mrežama da je njegov sin Bogdan, inače izuzetan pijanista, osvojio drugo mesto na prestižnom međunarodnom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju.

 


Bogdan je do sad ostvario mnogo uspeha, a ove godine je predstavljao na Evrovizijskom takmičenju mladih muzičara.

Iako ima tek 20 godina i trenutno je na studijama klavira od profesora Pavela Giljilova na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu i kod profesora Konstantina Bogina na akademiji Perozi u Bjeli, mladi Dugalić je osvojio više od 30 nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima.

 

 

Među njima su prva nagrada na Međunarodnom pijanističkom takmičenju „Umberto Kvaljata” u Italiji 2023. godine i prva i nagrada publike na 11. međunarodnom „Memorijalu Isidor Bajić” iste godine.

 


Imao je priliku da sarađuje s mnogim simfonijskim orkestrima, kao i da nastupa pod palicom cenjenih dirigenata i u najznačajnijim evropskim i srpskim salama, a dobitnik je i više stipendija.

 

BONUS VIDEO

Nebojša Dugalić: "Posle Tita, igram Rankovića"

 

makonda-tracker