jecala i priznala

Imala je afere, ali — volela je samo njega: Princeza Dajana je dva puta u suzama priznala zbog čega joj srce slomljeno

0

Princeza Dajana obožavala je ples, a njena nastavnica baleta otkrila je koje tajne joj je Di poverila pre skoro 40 godina.

Princeza Dajana tokom čuvenog plesa sa Džonom Travoltom
Princeza Dajana tokom čuvenog plesa sa Džonom Travoltomfoto: EPA/COURTESY RONALD REAGAN LIBRARY

1986. godine, usred časa baleta s nastavnicom s kojom je radila godinama, princeza Dajana odjednom je sela na pod, sa suzama koje su joj se skupljale u očima.

 

Čini mi se da ništa ne mogu da uradim kako treba kad je reč o mom mužu. Volim ga i hoću da bude ponosan na mene, ali mislim da ne oseća isto — rekla je ona, piše En Alan, autorka novih memoara "Ples sa Dajanom".

 

Ne razumem zbog čega mu nisam dovoljna. Mislim da mu se sviđa starija žena... Znam da se opet viđa sa Kamilom.

 

Ko je profesorka baleta koja je ovo odala u svojim novim memoarima?Dajana je krenula na časove s njom samo par nedelja nakon venčanja sa Čarlsom 1981. godine.

 

Princeza i En Alan postale su bliske prijateljice, a Di joj se godinama povervala, postajući sve nesrećnija u braku. Emotivni momenat koji je s njom doživela te 1986. bio je i prvi put da je uopšte i čula za Kamilu Parker Bouls.

 

Zašto me ne voli? Ne razumem, sve sam probala, da mu udovoljim, čak i kada se ne slažem. Nema povezanosti između nas i uvek sam sama. Ne mogu više ovako...

 

Čarls nije bio srećan zbog ljubavi supruge prema plesu. En Alan je to videla svojim očima nakon što je pomogla Dajani da uvežba sa baletanom i zajedničkim prijateljem Vejnom Slipom tajni plesni performans o kome se godinama pričalo, uz pesmu Uptown Girl Bilija Džoela.

 

Kada je sišla sa bine, Dajana se smejala i rekla da je bolje od venčanja, a potom je prišla Čarlsu.

 

Dok je stajala pred njim, osećala sam da očajnički želi njegovo prihvatanje. Rekao je: "Bravo, dušo", a onda se okrenuo da priča s nekim drugim. Osećala sam da ne prihvata to — piše En Alan.

 

Iako su je drugi gosti hvalili, ona je osećala da Čarls ne odobrava. Na sledećoj lekciji, Dajana joj je priznala da se Čarlsu "nije svidelo što se tako pokazuje".

1987. godine, Dajana je doživela smrt svog telohranitelja i ljubavnika Berija Manakija u nesreći na motoru. Ona ga je kasnije opisivala kao svoju najveću ljubav, a posle smrti, rekla je En Alan da Čarls želi da žive odvojenim životima.

 

Sve što hoću je da budem sa Čarlsom i da me voli, ali tu je samo praznina... Beži kod Kamile čim stigne. I to zaista ne želim. Hoću da nam brak funkcioniše, ali to nije slučaj. Da li da trpim, da se nadam da će se promeniti? — navodno je pitala nastavnicu baleta.

 

 

Ona ju je na to pitala da li "može da živi bez ljubavi i intimnih odnosa", na šta se Dajana zacrvenela i rekla da je upoznala nekog ko je učinio "da se oseća mnogo bolje".

 

Kasnije je otkriveno da je u pitanju afera sa majorom Džejmsom Hjuitom, a En piše kako je bila srećna da zna da je neko voli i brine o njoj.

 

Dok joj se brak raspadao, još jednom je, kako se En Alan seća, pala na pod jecajući i rekla da je "nepodnošljivo što nije videla muža nedeljama".

 

Dajanina nastavnica baleta tvrdi da je Dajana zaista volela Čarlsa i želela da bude s njim
Dajanina nastavnica baleta tvrdi da je Dajana zaista volela Čarlsa i želela da bude s njimfoto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Dajana je htela da bude sa Čarlsom i da je voli. Čak i kada je imala afere, Čarls je bio čovek za kojim je žudela i zato je sve za nju bila agonija.

 

Kada je dobila poruku da princeza želi da prestane s časovima plesa, ona ju je pitala da li je to istina, ali Dajana je bila "Iznervirana" i time joj je pokazala da je Palata ta koja je htela da to okonča, navodi se, između ostalog, u njenim memoarima.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker