bol ga je pratio zauvek

Od te traume se nikad nije oporavio: Najbolniji i najtužniji deo života Alena Delona bilo je – detinjstvo

0

Čuveni glumac imao je samo četiri godine kada su ga odbacili oni koji je trebalo najviše da brinu o njemu, a kakve je to posledice imalo na njega pokazuje čitava priča o njegovom detinjstvu...

Alen Delon snimio je više od 100 filmova
Alen Delon snimio je više od 100 filmovafoto: Jacques Citles / Roger Viollet / Profimedia

Francuski mediji javili su juče da je u 89. godini preminuo legendardni glumac Alen Delon, a porodica je potvrdila ove tužne vesti.


Deca slavnog glumca oglasila su se kratkim saopštenjem, u kom su istakli da su Alen Fabijen, Anuška, Entoni i glumčev pas Lubo tužni što objavljuju da je njihov otac napustio ovaj svet.


Delon je preminuo je mirno, u svom domu, okružen svojim najbližima.

Čuveni glumac izgradio je zavidnu karijeru i postao jedna od glavnih figura u evropskoj kinematografiji 20. veka, dobio je brojna priznanja i u svoju biografiju upisao više od stotinu ostvarenja.

 

Alen Delon umro je u 89. godini
Alen Delon umro je u 89. godinifoto: Luc Nobout / imago stock&people / Profimedia

O svom životu je pričao prilično otvoreno, a bio je svestan toga koliko mu je lepota pomogla u karijeri, pa je jednom prilikom istakao da je "samo još nekoliko muškaraca bilo voljeno poput njega". Međutim, kao dete, on je doživeo odbacivanje koje je je na Alena Delona ostavilo bolan i neizbrisiv trag...

 

Tužno detinjstvo Alena Delona


Rođen je u Parizu, u delu grada u kom žive uglavnom imućnije porodice, 8. novembra 1935. godine. Njegov otac bio je Fransoa Fabijen Delon, direktor bioskopa "Le Régina", dok mu je majka bila Edit Mari Suzan Arnold, koja je radila u apoteci, a bila je neko vreme zaposlena i kao redarka u bioskopu. Njegova porodica smatrala se "sitnom buržoazijom".


Kada je imao četiri godine, roditelji Alena Delona su se razveli, a potom su se oboje ponovo venčali, pa je preko oca dobio još dvojicu polubraće i jednu sestru preko maćehe, a preko majke još dvojicu polubraće i sestru preko očuha. Nakon što su njegovi roditelji ušli u nove brakove, Alen je poveren na staranje hraniteljskoj porodici, što je bila rana koja ga je bolela celog života.

 

Alen Delon jedan je od najlepših glumaca 20. veka
Alen Delon jedan je od najlepših glumaca 20. vekafoto: Marceau Cocinor - Titanus SPA / Christophel Collection / Profimedia

Završio je u porodici na čijem je čelu bio zatvorski čuvar, koja je živela u blizini zatvora, a jednom prilikom je čuo pogubljenje unutar zidina ustanove u kojoj je radio čovek koji tada brinuo o njemu. Dok je živeo u hraniteljskoj porodici, maštao je o karijeri bicikliste i često pratio trke.


Nakon što su ljudi kojima je poveren preminuli, Alen je vraćen svojim roditeljima, a oni su delili starateljstvo nad njim, pa je deo detinjstva proveo s majkom i njenom novom porodicom, a deo sa ocem i njegovom decom i suprugom. Potom su ga smestili u katolički internat, gde je proveo mladost i razvio strast prema muzici i umetnosti. Pevao je u školskom horu i nastupao kao solista.

Zbog toga što mu roditelji nisu pridavali mnogo pažnje, navodno je postao neposlušan, loše se ponašao na časovima i često se tukao s drugom decom, pa je izbačen iz škole. Sveštenici su preporučili da ga pošalju u drugu ustanovu, gde je nastavio po starom i nije pokazivao poštovanje učiteljima. Jednom prilikom je ukrao direktorov motocikl, zbog čega je ponovo izbačen, a do 13. godine je zbog izbacivanja promenio više škola.

 

Alen Delon umro je u 89. godini
Alen Delon umro je u 89. godinifoto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Već sa 14 godina je odličio da odustane od školovanja i pobegne u Čikago, ali ga je policija pronašla.


Roditelji su potom definitivno odlučili da on treba da odustane od školovanja, pa radio u mesari svog očuha.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Milanovčanin je svom selu poklonio Holivud

 

makonda-tracker