pronašla je mir

Cela porodica je živela u 12 kvadrata: Ova Srpkinja je poznata u celom svetu, a njena životna priča je neverovatna

0

Od izbeglištva preko titule najlepše devojke u Australiji do bajkovitog života sa čovekom njenih snova, lepotica rođena u malom mestu u Bosni i Hercegovini doživela je filmsku sudbinu.

Monika Radulović je dobro poznato ime u Australiji
Monika Radulović je dobro poznato ime u Australijifoto: Richard Milnes / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ratovi na Balkanu odveli su mnogo porodica s prostora bivše Jugoslavije na sve strane sveta, a veliki broj Srba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine otišao je put Australije.


Imamno mnogo primera ljudi našeg porekla koji su uspeli u šou-biznisu i sportu nakon što su kao izbeglice stigli u Australiju, a neki od primera su glumica Bojana Novaković, teniserka Jelena Dokić, fudbaleri Ivan Ergić i Miloš Degenek...


Jedna od njih je i manekenka Monika Radulović, koja je stekla veliku popularnost kao Mis univerzum Australije 2015. i učesnica izbora za Mis univerzuma, a svetskim medijima je poznata i kao takmičarka u rijalitiju Survivor.

 

Monika Radulović predstavljala je Australiju na takmičenju za Mis univerzuma
Monika Radulović predstavljala je Australiju na takmičenju za Mis univerzumafoto: JPA / PA Images / Profimedia

Ko je Monika Radulović?


Monika je rođena u mestu Zavidovići, kao ćerka Gorana i Vinke Radulović, koji su izbegli iz Bosne i Hercegovine kada je ona imala četiri godine. Radulovići su najpre otišli u Dansku, pre nego što su se uputili prema dalekoj Australiji, a početak im – kako se podrazumeva u izbegličkom životu – nije bio lak...

Mama, tata, brat i ja smo živeli u sobi od 12 metara kvadratnih. Nije nam bilo lako pošto smo u Dansku došli samo s jednim koferom – istakla je Monika svojevremeno. – Moji roditelji su morali da se snađu kako znaju i umeju, radili su razne poslove da bi nas prehranili.


Nakon što su se skrasili u Australiji, Monika se fokusirala na obrazovanje, a kao izvanrednim uspehom je diplomirala psihologiju na Univerzitetu u Zapadnom Sidneju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Rad (@monika_rad)


Najlepša devojka Australije


Kako se oduvek izdvajala lepotom, odlučila je da okuša sreću prijavivši se na takmičenje za australijsku predstavnicu na nadmetanju za Mis univerzuma, uspela je da odnese pobedu 2015, predstavjajući Novi Južni Vels. Pobedila je 34 takmičarke i ponela krunu, nakon što je godinu dana ranije bila druga pratilja.


Predstavljala je potom Australiju na 64. takmičenju za Mis univerzuma, a učešće je završila na visokom petom mestu.

 

1 / 6 Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

Potom je 2018. godine učestvovala u rijalitiju "Australijski Survivor: Šampioni protiv učesnika" i bila je deo šampionskog plemena, a u takmičenju je ostala do kraja, ostavši među poslednjih pet.


Privatni život Monike Radulović


Monika je od 2018. godine u braku s Alesandrom Ljubičićem, poznatim australijskim umetnikom poreklom iz Jajca, koji ju Sidneju živi od 1993. godine.


Kao tinejdžer, on je bio perspektivan košarkaš i igrao je za Sidnej siti kometse, a razmatrao je i preseljenje u SAD kako bi izgradio profesionalnu karijeru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Rad (@monika_rad)

 

Međutim, ozbiljna povreda ga je sprečila u tome, pa je napravio šest meseci pauze od košarke. Tada je počeo da slika i otkrio da je umetnost njegova velika ljubav, pa je uskoro izborio svoje mesto u Nacionalnoj umetničkoj školi. Važi za jednog od najcenjenijih mladih savremenih slikara, a među njegovim klijentima su mnogi poznati i uspešni ljudi, pa se pisalo da cene njegovih dela premašuju i 24.000 dolara.

Monika Radulović i Alesandro Ljubičić rekli su "da" u luksuznom objektu Miramare Gardens, u Teri hilsu, predgrađu na severu Sidneju, a par je uprilčio glamuroznu ceremoniju, uz obilje cvetnih aranžmana, ručno oslikane orhideje, ispod skupocenih kristalnih lustera...

 

 

Mlada je nosila venčanicu ukrašenu Svarovski kristalima koju je dizajnirala Galija Lahav, a u pitanju je haljina inspirisana jednom od njenih omiljenih Alesandrovih slika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Rad (@monika_rad)


Par je potom sobio sinove Luku (3) i Matea, koji je nedavno proslavio prvi rođendan, a Monika je nedavno rekla za australijsko izdanje Daily Mail-a da ne planiraju veću porodicu.


Jedno dete je mnogo, dvoje dece je pregršt – našalila se lepotica. – Odlično je, ali sada smo potpuno zadovoljni i ispunjeni kada ih imamo dvoje. Po jedno dete za svakog od roditelja da brine o njemu. Za sada smo vrlo srećni s našom dvojicom zdravih dečaka.


Monika je istakla da je najveći izazov u majčinstvu do sada za nju bilo rođenje drugog deteta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monika Rad (@monika_rad)


Imate jedno dete koje je svesno svega što se dešava i još uvek ste mu porebni, a onda se u svemu pojavljuje još jedno! Analogija koju sam čula i ima potpunog smisla je da je to kao da imate partnera, a on kaže da želi da dovede još jednog partnera u vašu vezu i vi ćete voleti novog partnera i to će viti sjajno. I ja imam osećaj da se ponekad prvo dete tako oseća kada je u pitanju njegov brat ili sestra. Ni sama to ne bih mogla bolje da objasnim – istakla je Monika.


Kako je otkrila, kada je postala majka, tu svoju ulogu je postavila kao prioritet, što znači da je ponekad najveći uspeh u toku dana to što je "dete živo i zdravo, iako je kuća u haosu, a vi niste oprali kosu i iscrpljeni ste".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Fenomen u Australiji

 

makonda-tracker