SUNOVRAT HOLIVUDSKOG ZAVODNIKA

Kako je Tom Kruz upao u kandže ozloglašene sekte? Slavni glumac iza sebe ima 3 braka i troje dece, ALI NIKO GA NE ŽELI

0

Kontroverzni glumac Tom Kruz danas proslavlja svoj 62. rođendan, a njegova životna priča ne prestaje da intrigira javnost.

Tom Kruz najpoznatiji je u sajentološkim redovima
Tom Kruz najpoznatiji je u sajentološkim redovimafoto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Tom Kruz jedna od najvećih filmskih zvezda današnjice često je tema kontroverzi zbog svog dubokog angažmana u sajentološkoj crkvi.

 

Sajentologija, religijski sistem koji je stvorio naučnik i pisac L. Ron Hubard, privukao je pažnju javnosti kroz Kruzovu dugogodišnju povezanost i aktivnosti unutar ove organizacije.

 

Glumčeva odanost vrednostima i pravilima ove verske sekte oduzela mu je zauvek ono najvrednije u životu – porodicu.

Poznati glumac Tom Kruz rođen je 03. jula 1962. godine u Njujorku kao Tomas Kruz Mapoter IV, sin elektroinženjera Tomasa III i učiteljice Meri Li.

 

Odrastao je u teškom siromaštvu, a njega i 3 sestre roditelji su vaspitavali strogo u duhu katolicizma.

 

Često je Kruz, osvrćući se na bolno detinjstvo, svog oca koji je 1984. godine preminuo od raka nazivao "mučiteljem" i "kukavicom".

 

 

Moj otac je bio tip osobe koja te, ako nešto krene naopako, šutne. Bila je to sjajna lekcija u mom životu - kako bi te uljuljkao, naterao da se osećaš sigurno i onda, prasak! Često bih za sebe pomislio: 'Nešto nije u redu sa ovim tipom. Ne veruj mu. Budite oprezni oko njega' – otkrio je jednom prilikom glumac.

 

Nakon što su svoj život započeli u Kanadi, Meri Li ostavlja Kruzovog oca i udaje se za čoveka po imenu Džek Saut.Celo svoje detinjstvo Tom je proveo u selidbama – za 14 godina promenio je čak 15 različitih škola.

 

 

Prvi susret mladog Kruza sa svetom glume dogodio se u četvrtom razredu škole koju je pohađao u Otavi u tom trenutku, kada se uz još šestoricu dečaka priključio dramskoj sekciji.

 

Nakon toga, dobija stipendiju u jednoj katoličkoj školi i u njemu se budi želja da postane francistički sveštenik. Ipak, taj san ubrzo je srušen nakon što je mladi Tom izbačen kada je uhvaćen kako u školskim prostorijama konzumira alkohol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by T.CruiseFan (@magicwelldone)

 

Kada je najzad završio srednju školu, uz blagoslov očuha i majke osamnaestogodišnji Kruz se seli u Njujork kako bi započeo svoju glumačku karijeru.

 

 

Debitovao je u Holivudu 1981. sporednom ulogom u filmu "Endless love", što mu dalje otvara mnoga vrata u Los Anđelesu.

 

Značajno se probio prvom glavnom ulogom u filmu "Legends" 1985. godine, a apsolutna zvezda postaje zahvaljujući filmskom ostvarenju po kojem ga i dan danas mnogi prepoznaju – "Top gun".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90s (@90scelebvibes)

 

Sledeće godine sada već poznati holivudski zavodnik izgovara sudbonosno da i stupa u brak sa svojom prvom suprugom glumicom Mimi Rodžers.

 

Ova ljubav u potpunosti će preokrenuti život mladog glumca i na nezamislive načine uticati na njegove odluke, koje ga i danas koštaju velikih gubitaka.

 

 

Naime, Mimi je u to vreme bila istaknuta članica ozloglašene verske sekte – Sajentološke crkve – a 1986. uvukla je i Toma u te krugove.

 

Tabloidni list Star prvi put je objavio vest o Kruzovoj vezi sa sajentologijom 1990. godine, a dve godine kasnije u intervjuu za Barbaru Volters glumac konačno i sam potvrđuje ove navode.

 

 

Tokom 2000-ih on postaje glavni promoter Sajentološke crkve i javno se zalaže za pripadnost istoj. Slepo praćenje pravila ove verske sekte Kruza će u potpunosti izolovati od porodice i prijatelja.

 

Naime, od 1990. do 2001. Tom je bio u braku sa svojom drugom suprugom glumicom Nikol Kidman

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90s.fetish

 

Holivudski par deli dvoje usvojene dece: sina Konora i ćerku Izabelu Džejn, koje je Kruz takođe uvukao u kandže pomenute sekte i u potpunosti ih okrenuo protiv majke.

 

 

Teške godine provedene u braku sa egocentričnim Kruzom sa Kidmanovu su postale prošlost kada se 2001. godine konačno, a na glumčevu inicijativu, razvela od njega.

 

Koliko rasterećenje joj je ovaj rastanak doneo jasno je bilo već na osnovu paparaco fotografija na kojima Australijanka od radosti poskakuje i igra napuštajući advokatsku kancelariju, tik po okončanju brakorazvodnog procesa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soulr (@soulr.co)

 

Od 2006. do 2012. Kruz je uživao u trećem braku sa koleginicom Kejti Holms, a kruna njihove ljubavi bilo je rođenje ćerkice Suri.

 

Ipak, ni Kejti nije mogla da podnese pritiske koje je na njihovu porodicu vršila Sajentološka crkva, pa se razvela i sa naslednicom udaljila od bivšeg.

 

Tom Kruz i Kejti Holms bili su u braku 6 godina
Tom Kruz i Kejti Holms bili su u braku 6 godinafoto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Tom je još jednom pokazao da svoja uverenja stavlja iznad porodice, pa tako već duže od 10 godina nije ni video ni čuo Suri, koja je sada izrasla u pravu lepoticu i zvanično se odrekla očevog prezimena.

 

Kejti Holms sama je odgajila Suri
Kejti Holms sama je odgajila Surifoto: BrosNYC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njegova predanost sajentologiji dovela je do spekulacija i rasprava o uticaju te religijske organizacije na njegovu karijeru i lični život. Uz to, Kruzova pojava u propagandnim materijalima sajentološke crkve dodatno je naglasila njegovu vezanost za ovu praksu.

 

Kao jedan od najplaćenijih i najpoznatijih glumaca u Holivudu, Tom Kruz nastavlja da intrigira i fascinira javnost ne samo svojim filmskim ostvarenjima, već i svojim izborom u vezi sa verom i duhovnošću. Njegov put u sajentologiju ostaje kompleksan i kontroverzan deo njegove životne priče.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kruz Bekam u provodu

 

 

makonda-tracker