"čuvao sam se za svoju ženu"

Posle nje je želeo samo – PLAVUŠE: Hju Hefner je bio običan momak i čuvao se za brak, a jedna rečenica je promenila sve

0

Istorija pop kulture i život Hjua Hefnera možda bi izgledali sasvim drugačije da njegova prva supruga nije odlučila da prizna nešto što ga je proganjalo zauvek

Hju Hefner do kraja života je bio samo s plavušama
Hju Hefner do kraja života je bio samo s plavušamafoto: EPA-EFE/STR

Osnivač magazina Playboy Hju Hefner jedna je od najvažnijih figura 20. veka i čovek koji je osigurao svom imenu mesto u istoriji pop kulture.


U vreme kada bi se ženama skretala pažnja da nije primereno da im se naziru kolena dok prekršaju noge u dugim suknjama, on je na naslovne strane doneo seksepil, a u svoj časopis golotinju i pokrenuo seksualnu revoluciju.


Godinama je bio sinonim za raskalašan život, priređivao bludne žurke za svoje slavne prijatelje, a u poslednjim godinama uvek je imao po nekoliko zvaničnih devojaka. Neke od njih, uključujući i njegovu suprugu Kristal, pričale su o mračnoj strani Hefnerove ličnosti, bizarnostima i uznemiravanju koje su doživljavale. Navodno je spavao s više od 1.000 žena.

Malo je, međutim, poznato da u svojoj mladosti Hju Hefner nije bio ni nalik čoveku kog danas znamo kao jednog od ljudi koji su u medije doneli blud. Štaviše, on je u prvi brak ušao – nevin.

 

Hju Hefner 1969. godine s Barbarom Benton
Hju Hefner 1969. godine s Barbarom Bentonfoto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Prva žena Hjua Hefnera


Hju Hefner rođen je u Čikagu 1926. godine u skromnoj porodici koja je pripadala srednjoj klasi i bila prilično konzervativna i religiozna. Toliko da je njegova majka, pripadnica Metodističke crkve, maštala da joj sin postane misionar.


On je vodio manje-više obično detinjstvo i mladost, koje je obeležila velika zaljubljenost u Mildred Mili Vilijams. Hefner ju je upoznao i zavoleo da početku studija i uskoro ju je zaprosio, a ona je pristala da se venčaju 1949, kad su imali po 23 godine.

Bila je to jedna obična veza, po pravilima tadašnjeg društva, a par nikada nije prelazio granicu, pa je Hefner, koji je tek nekoliko godina pre toga otkrio masturbaciju, bio nevin i čekao da se oženi da bi imao odnose. Međutim, uskoro je saznao da s njegovom suprugom to nije slučaj.


Bukvalno sam se čuvao za moju ženu, ali nakon što imali seks, rekla mi je da me je prevarila. To je bio najrazorniji trenutak u mom životu – rekao je svojevremeno.


Oni su ipak ostali u braku i potom dobili ćerku Kristi Hefner 1952. i sina Dejvida 1955. godine.


Senka Mildredine izdaje je, ipak, sve vreme lebdela nad njihovim brakom i ona je uskoro Hefneru dala dozvolu da spava s drugim ženama, što je bila odluka koja je zauvek izobličila njegove stavove o braku i seksualnosti.

 

Hju Hefner priređivao je čuvene bludne žurke
Hju Hefner priređivao je čuvene bludne žurkefoto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Posle 10 godina su se razišli, a njegov raskalašni život tek je počinjao. Bile su to prve godine rada časopisa Playboy, koji je Hefner pokrenuo 1953. godine, a on je uskoro počeo da pravi svoje čuvene zabave i ide od jedne do druge devojke.


Zanimljivo je da je Mildred, pored toga što je bila prva i poslednja zbog koje je poželeo običan porodični život, brak i vernost, bila i jedina brineta – sve posle nje bile su plavuše.

 

Bludan život Hjua Hefnera


Usledile su decenije bluda i menjanja partnerki, a nakon šloga koji je imao 1985, poželeo je da se primiri i oženio se 26 godina mlađom Kimberli Konrad. S njom je dobio dvojicu sinova, a navodno je nastavio da živi sa svojim brojnim devojkama dok se brak nije raspao 11 godina kasnije.

 

Nakon smrti Hjua Hefnera objavljeno je mnogo skandaloznih detalja o životu u Plejboj vili
Nakon smrti Hjua Hefnera objavljeno je mnogo skandaloznih detalja o životu u Plejboj vilifoto: Ron Wolfson, 1994 All Rights Reserved / Everett / Profimedia


Nakon zvaničnih veza s Holi Medison, Kendrom Vilkinson i Bridžet Markart, koje su nakon Hefnerove smrti iznele niz ispovesti o životu u Plejboj vili, Hefner se oženio 60 godina mlađom Kristal Haris.


Ona je nedavno za People dala intervju u kom je istakla da nije istina da je Hju bio veliki ljubavnik, a seks sa njim je opisala kao mučan i dosadan.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Suzana Mančić o fotografisanju za Plejboj

 

makonda-tracker