nesvakidašnje

Za njega druga nije postojala, posle 17 godina postali roditelji: Ljubavna priča Rafaela Nadala i Ćiske je BAJKOVITA

0

Rafael Nadal je pronašao mladu ljubav sa Meri Fransiskom „Ćiskom“ Pereljo — i njih dvoje su od tada zajedno.

LJUBAVNA PRIČA RAFAELA NADALA I MARIJE PERELJO
LJUBAVNA PRIČA RAFAELA NADALA I MARIJE PERELJO foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuveni teniser Rafael Nadal i njegova devojka Marija Fransiska Pereljo, trudili su se godinama da sačuvaju svoju ljubav od očiju javnosti. Njih dvoje su počeli da izlaze još dok su bili tinejdžeri i uprkos svim izazovima koje nosi popularnost kakvu on ima i danas su jedan od najlepših parova na svetu.

 

- Čak i ako me porodica pita o Rafaelu, više volim da ne govorim mnogo - rekla je ona u odlomku iz Nadalovih memoara iz 2011, Rafa: Moja priča, pa je dodala:

 

Tokom godina, međutim, govorili su o nekim važnim trenucima u njihovom životu, uključujući i veridbu u maju 2018. godine. Oni su tu vest držali u tajnosti skoro osam meseci pre nego što su potvrdili vest.

- Kada ste zajedno 15 godina, ne morate mnogo da pričate - rekao je profesionalni sportista tokom intervjua za 60 minuta 2021. godine, rekavši da je njegova odluka da klekne na jedno koleno pala lako nakon što su proveli toliko godina zajedno.

 

Pereljo se sa svoje strane našalila na način na koji je Nadal zaprosio dok su bili na romantičnom putovanju u Italiji. "Da ili Ne!" šalila se ona.

 

Manje od godinu dana kasnije, njih dvoje su se venčali na Majorki, u Španiji, u oktobru 2019. Oni su proslavili svoju svadbu uz prisustvo preko 350 voljenih, uključujući kralja Španije Huana Karlosa I.

LEPA MARIJA NEDAVNO JE RODILA SINA ČUVENOM TENISERU
LEPA MARIJA NEDAVNO JE RODILA SINA ČUVENOM TENISERU foto: Profimedia

Dva meseca nakon što je rekala „Da“, Nadal se osvrnuo na svoje najdragocenije sećanje na tu godinu.

 

- Sada da se pozdravim sa svima vama ostavljam vam ovo poslednje sjajno sećanje na 2019. i koristim ovu priliku da vam poželim sve najbolje u 2020. godini! - napisao je preko Instagrama u decembru 2019. pored fotografije sebe i njegove mlade kako se drže za ruke na njihovom venčanju.

 

Par je bio u braku nešto više od dve godine pre nego što je Nadal otkrio da će uskoro biti tročlana porodica.

NADAL I ĆISKA SU GODINAMA U VEZI
NADAL I ĆISKA SU GODINAMA U VEZI foto: Profimedia

- Ako sve prođe kako treba, biću otac. Nisam navikao da pričam o svom privatnom životu. Živimo mirno, daleko od očiju medija. Ne očekujem da će se moj život mnogo promeniti nakon što postanem otac  - rekao je na konferenciji za novinare juna 2022. 

 

Kad su se i kako upoznali Nadal i Marija Fransiska?


Ni Nadal ni Pereljo nisu govorili o tome kako su se upoznali, ali se u medijima moglo pročitati da se sve desilo 2005. godine. U svojim memoarima, koji su objavljeni 2011., Nadal je potvrdio da su on i Marija počeli da se zabavljaju šest godina ranije, 2005. godine.


Jednom prilikom Pereljo je otkrila zašto je retko putovala sa svojim momkom.

ĆISKA JE NADALU VELIKA PODRŠKA VEĆ GODINAMA
ĆISKA JE NADALU VELIKA PODRŠKA VEĆ GODINAMA foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Putovati zajedno svuda, čak i kada bih mogla, ne bi bilo dobro ni za njega ni za mene. Potreban mu je prostor kada se takmiči, a sama ideja da se motam okolo i da čekam da završi s obavezama ceo dan me iscrpljuje. To bi me ugušilo. A onda bi on brinuo za mene. … Ne. Ako bih ga svuda pratila, mislim da postoji rizik da bismo mogli da prestanemo da se slažemo - rekla je ona u odlomku iz njegove priče. 

 

Par je debitovao na crvenom tepihu na Gala finalu ATP svetske turneje, „Noć sa zvezdama“ u novembru 2011. godine.


Par je podelio redak trenutak PDA u junu 2012. kada su uslikani na tribinama nakon što je Nadal osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske treću godinu zaredom.


U oktobru 2015. godine uživali su u romantičnom odmoru u Bazelu, u Švajcarskoj.

 

Zatim ju je u maju 2018. godine Nadal zaprosio dok je bio na putovanju u Italiji, ali su oni skrivali veridbu osam meseci pre nego što su javno potvrdili vest.


Nadal i Pereljo su se venčali u La Fortazlezi na Majorci u Španiji u oktobru 2019. godine, okruženi sa 350 svojih najbližih prijatelja i porodice.


Četvorostruki pobednik US Opena bio je iskren u želji da zasnuje porodicu sa svojom novom nevestom.

NADAL JE DOBIO SINA I SAD SU SREĆNA TROČLANA PORODICA
NADAL JE DOBIO SINA I SAD SU SREĆNA TROČLANA PORODICA foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

- Volim decu i voleo bih da budem deo porodice, a u godinama u kojima smo sada nećemo čekati pet godina - rekao je tokom intervjua za Hello! Magazine.


Njih dvoje su prošetali Majorkom u Španiji tokom jula 2021. godine i nisu krili koliko su zaljubljeni jedno u drugo.

 

U junu 2022. godine Španac je otkrio da on i njegova supruga očekuju svoje prvo dete.  U oktobru 2022.  Marija se porodila i rodila dečaka s kojim sada imamo priliku da je vidimo na tribinama dok bodre Nadala tokom, moguće je, jedne od poslednjih godina u njegovoj teniskoj karijeri.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Rafael Nadal sa sinom 

 

makonda-tracker