podelila je svoju ''mračnu tajnu''

Sa 15 godina je prekinula prvu trudnoću: Potresna priča o mladosti slavne glumice

0

Odgajana je po budističkim principima, kao model se oprobala već sa 15 godina, ali ubrzo bila zlostavljana, i kao tinejdžerka dovedena pred tešku odluku - abortus

Uma Turman je otkrila i da je imala abortus kao tinejdžerka
Uma Turman je otkrila i da je imala abortus kao tinejdžerkafoto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Zvezda filmova "Ubiti Bila" i "Petparačke priče", Uma Turman, rođena je 29. aprila 1970 godine, svoju glumačku karijeru započela krajem 80-ih godina prošlog veka, dok se pre toga oprobala u modelingu te se našla na naslovnici britanskog Voguea 1985.

 

Bila je udata za kolegu Garija Oldmana ali brak je opstao samo 2 godine, a potom i za Itana Houka, sa kojim ima ćerku Maju Rej, a onda ponovo ostala trudna i  2002. godina rodila sina Roana.

 

Kasnije je upoznala multimilonera Arpada Busona, za koga se verila i rodila i treće dete ćerku Lunu, međutim, 2014. se razvela i od ovog partnera.

 

Uma je jednom prilikom otkrila svoju ''mračnu'' tajnu, kako ju je sama nazvala, i time se pridružila negodovanju Teksaškog zakona o zabranjivanju abortusa.

 

Ona se javno obratila tada i iznela svoje iskustvo, kako prenosi Today:

 

- Abortus koji sam imala kao tinejdžerka bila je najteža odluka u mom životu, ona koja me je tada mučila i koja me sada rastužuje, ali je to bio put do života punog radosti i ljubavi koji sam doživela.

 

Izbor da ne zadržim tu ranu trudnoću omogućio mi je da odrastem i postanem majka kakva sam želela i koja sam trebala da budem, objasnila je Uma.

 

 

Uma je bila seksualno napastvovana od strane Harvija Vajnstina
Uma je bila seksualno napastvovana od strane Harvija Vajnstinafoto: Profimedia

 

Međutim, kada je imala 16 godina, živela u studijskom stanu na Menhetnu i počela svoju filmsku karijeru, otišla je u klub jedne zimske večeri i upoznala skoro 20 godina starijeg kolegu, koji ju je ubrzo nakon toga namamio u hotelsku sobu i seksualno zlostavljao, otkrila je jednom prilikom za New York Times.

 

- Pokušala sam da kažem ne, plakala sam, uradila sam sve što sam mogla.

 

Rekao mi je da su vrata zaključana, ali nikad nisam pritrčala i probala da otvorim kvaku.

 

Kada sam došla kući, sećam se da sam stla ispred ogledala i pogledala svoje ruke i bila tako ljut na njih što nisu krvave ili nemaju modrice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uma Thurman (@umathurman)

 

U takvim situacijama se ili borite ili predate, verovatno.

 

Postajete više ili manje popustljivi, a ja mislim da sam postao manje popustljiva,  zaključila je glumica.

 

Kanije je otkrila da je reč o producentu Harviju Vajnstinu koji je danas u zatvoru, osuđen na 23 godina zbog mnogih napada seksualne vrste.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video

 

makonda-tracker