"onaj kog si naučio na hoda..."

"NAJSTRAŠNIJE, najteže na svetu je izgubiti dete..." Potresna ispovest glumca kome je čedo prerano otrgnuto iz života

0

Smrt deteta najgora je stvar koja se nekome može destiti, a proslavljeni glumac govorio je o tom strašnom iskustvu.

Džon Travolta i Keli Preston izgubili su svog najstarijeg sina
Džon Travolta i Keli Preston izgubili su svog najstarijeg sinafoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Džon Travolta godinama je bio u srećnom braku s Keli Preston, s kojom je u braku dobio troje dece, ćerku Elu i sinove Bendžamina i Džeta, ali njihova priča obeležena je tragedijama.

 

Travolta i Keli Preston oduvek su važili za primer skladnog braka i idilične porodice i jako su se voleli do njene tragične smrti, koja je usledila nakon borbe s karcinomom, koju je skrivala do samog kraja od javnosti.

 

Ipak, tragična smrt supruge nije jedina koju je Džon iskusio.

 

U toku braka sa Keli, Džon i ona izgubili su tragično sina Džeta Travoltu, koji je preminuo kada je imao 16 godina, odnosno, nepunih 17 godina.

 

Svoje najstarije dete su izgubili 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima.

 

Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su okrivljavali "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio.

 

Navodno je pri jednom napadu pao i povredio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice, Džetu je mogla samo da bude konstatovana smrt.

 

Džon Travolta sa ćerkom Elon i sinom Džetom
Džon Travolta sa ćerkom Elon i sinom Džetomfoto: AMA / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kako je Džon Travolta govorio o Džetovoj smrti?

 

U intervjuu za US Weekly 2019, Džon Travolta je govorio o tome kako je izgubiti dete. Bilo je očigledno da ni posle decenije ova rana nije zarasla i nastavila je da boli kao i prvog dana. Glumac je rekao da nakon ovakvog događaja život više nikada ne može biti isti.

 

To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživeti to. Ljudi kažu da je najteže na svetu izgubiti majku ili oca. Sada mogu reci da to nije istina. Najstrašnije, najteže je izgubiti dete, neko koga si voleo, negovao, gledao kako odrasta svaki dan. Onaj koga si naučio da hoda. Onaj ko te je naučio da zaista voliš ...ovo je najgora stvar koja se ikome može desiti — priznao je glumac deceniju nakon tragedije.

 

 

— Ovaj dečak je uneo toliko radosti u moj život. Toliko sreće. Ovih 16 godina očinstva me je naučilo najvažnijoj stvari na svetu bezuslovnoj ljubavi — dodao je poznati glumac.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ZBOG DANKINOG UBISTVA SADA SVI DOŽIVLJAVAMO SEKUNDARNU TRAUMATIZACIJU! Dečiji psiholog o svirepom zločinu i njegovim posledicama

 

makonda-tracker