ovako oni izgledaju

Ko su sva deca Milana Laneta Gutovića? Imao ih je četvoro, o njima se nije znalo mnogo, ali sada su tema medija

0

Milan Lane Gutović imao je četvoro dece, a dve i po godine nakon njegove smrti, najstarija ćerka podelila je svoju ispovest.

Milan Lane Gutović imao je dve ćerke i dva sina
Milan Lane Gutović imao je dve ćerke i dva sinafoto: Damir Dervišagić

Ćerka Milana Laneta Gutovića, Milica Gutović, oglasila se na svom Fejsbuk profilu sa potresnom ispovešću, tokom koje je, putem video-snimka, ispričala šta se dešavalo poslednjih dana života njenog oca.

 

Po priči Milice Gutović, dva muškarca, koja nisu bila u srodstvu s Lanetom, uvedena su na intenzivnu negu, gde je on ležao, te su, navodno, bili svedoci usmenog zaveštanja, zajedno sa medicinskom sestrom, da se Milica, njena sestra Nevena i Lanetova maloletna unuka lišavaju nasledstva.

 

Kako dalje tvrdi, njen otac je na dan kada je usmeno zaveštanje napravljeno, bio pod kiseoničkom maskom i kacigom, jer bez nje nije mogao da diše, a u prilog ovome u videu je podelila fotografiju svog oca od tog dana.

 

Milica Gutović je na video-snimku ispričala kako smatra da je čitavo zaveštanje lažno, a ostaje da se vidi kakav će biti ishod njene priče. Pomenuta je njena sestra Nevena kao oštećena u čitavoj priči, a Lane Gutović imao je i dva sina, Spasoja i Janka.

 

 

Ko su deca Laneta Gutovića?

 

Milica Gutović najstarija je ćerka Laneta Gutovića.

Ona veoma liči na oca, a uz to je nasledila i glumački talenat, dok se, osim glume, bavi i baletom.

 

Imali smo priliku da je gledamo u serijama "Mješoviti brak", "Urgentni centar" "Hotel sa sedam zvezdica", kao i u filmovima "Ivkova slava", "Odbačen", "Beli lavovi", a poslednjih godina je svoj fokus usmerila na balet.

 

— Ja sam i glumica i balerina. Mene je pedagogija oduvek interesovala, deca su strašno iskrena i to je predivno kod njih — ispričala je jednom Milica.

 

Milica Gutović
Milica Gutovićfoto: PRINTSCREEN/VODIČ ZA RODITELJE

Mada mnogi ranije nisu znali da Lane, iz braka sa ženom o kojoj nikada nije govorio u javnosti, osim, Milice, ima i ćerku Nevenu.

 

Htela bih da napomenem, i da zamolim novinare, da isprave grešku koja se potkrala, a koja se danima provlači kroz vesti. Moj otac je imao četvoro dece! Ja imam mlađu sestru Nevenu koja kroz ove teške trenutke prolazi sa svima nama. Hvala na razumevanju! — napisala je Milica nakon očeve smrti.

 

Osim ćerki, Lane je imao i dva sina, Spasoja i Janka.

 

Spasoje Gutović po struci je arhitekta, a, tkođe, on je pripadnik Gorske službe spasavanja Srbije,.

 

Spasoje se svojevremeno našao u situaciji da pruži prvu pomoć ženi na koju je, dok je hodala trotoarom na Trošarini, naleteo automobil u punoj brzini. Njegova odvažnost joj je tada spasila život.

 

Spasoje Gutović
Spasoje Gutovićfoto: Ana Paunković

Kada je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu posthumno dodeljen 34. "Dobrčin prsten" Milanu Lanetu Gutoviću, priznanje su u ime glumca primila sva njegova deca, a pred okupljenima je uvodnu reč održao glumac Voja Brajović, kao predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije.

 

1 / 5 Foto: Ana Paunković

 

Sumnjam da bi on došao da primi "Dobričin prsten", on bi poslao nekog od svoje dece — rekao je tada u govoru Voja.

 

A tu su sada i Milica i Nevena i Spasoje i Jakov i ima ko da primi ovaj Dobričin prsten, naše najveće glumačko priznanje. I sa ponosom ćemo se sećati jednog od dobitnika ovog velikog priznanja — zaključio je Voja Brajović.

 

Janko Gutović
Janko Gutovićfoto: Ana Paunković

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Glumci BDP-a na okupu 2020.

 

makonda-tracker