krenula očevim stopama

Gledali smo je u "Ivkovoj slavi": Evo kako izgleda ćerka Laneta Gutovića za koju mnogi kažu da liči na slavnog oca

0

Milan Lane Gutović iza sebe je ostavio četvoro dece, a najstarija Milica je krenula očevim stopama

foto: Antonio Ahel/ATAImages
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Milan Lane Gutović bio je jedan od najboljih jugoslovenskih i srpskih glumaca, jedan od čuvenih beba Bojana Stupice, zajedno sa kolegama sa klase Josifom Tatićem, Svetlanom Bojković, Ivanom Bekrjarevom i Tanasijem Uzunovićem, koje je Bojan primio u stalni angažman Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

Popularnost na televiziji je stekao ulogama u serijama "Bolji život", "Otvorena vrata", a večito će ostati upamćen kao Srećko Šojić u "Tesnoj koži".

 

Bio je pravi pustolov, poput onog u istoimenoj seriji koju je vodio na RTS-u, a o njegovom privatnom životu se malo toga znalo.

 

Preminuo je u avgustu 2021. godine, a iza sebe je ostavio suprugu Biljanu Knežević, balerinu Pozorišta na Terazijama sa kojima ima sinove Janka i Spasoja.

Iz prvog braka ima ćerku Milicu, a kako je i sama Milica napomenula nakon smrti svog oca, glumac je imao još jednu ćerku, Nevenu.

 

- Htela bih da napomenem, i da zamolim novinare, da isprave grešku koja se potkrala, a koja se danima provlači kroz vesti. Moj otac je imao četvoro dece! Ja imam mlađu sestru Nevenu koja kroz ove teške trenutke prolazi sa svima nama. Hvala na razumevanju! - napisala je Milica.

Najstarija Laneta ćerka je krenula očevima stopama, a pored glume se bavi i baletom. 

 

Kako mnogi kažu, veoma liči na oca, a osim fizičke sličnosti, očigledno je nasledila i glumački talenat.

 

Imali smo priliku da je gledamo u serijama "Mješoviti brak", "Urgentni centar" "Hotel sa sedam zvezdica", kao i u filmovima "Ivkova slava", "Odbačen", "Beli lavovi", a poslednjih godina je svoj fokus usmerila na balet.

 

Ima svoj studio baleta i predaje deci predškolskog i školskog uzrasta. 

 

- Ja sam i glumica i balerina. Mene je pedagogija oduvek interesovala, deca su strašno iskrena i to je predivno kod njih -ispričala je jednom Milica.

 

Milica je udata za Dragana Maksimovića i ima sedmogodišnjeg sina.

 

 


 

 

 

makonda-tracker