uvek igra zlicu

Majka joj je naša čuvena glumica, muž poznati muzičar: Interesantni detalji iz života Sare iz "Azbuke našeg života"

2

Nakon dugogodišnje veze Jovana se za svog izabranika udala na intimnoj ceremoniji sa svega nekoliko zvanica 

JOVANA STIPIĆ ŽIVOTNA PRIČA
JOVANA STIPIĆ ŽIVOTNA PRIČA foto: Vladimir Šporčić

Glumica Jovana Stipić godinama je na domaćoj glumačkoj sceni, često u ulogama zavodnica i opasnica. U seriji "Azbuka našeg života" igra Saru, a mnogi se pitaju ima li njen lik nešto zajedničko sa njom u stvarnom životu.

 

Budući da je Jovana već godinama u skladnom braku poznatim muzičarem Aleksandrom Radoševićem, čini se da Sara iz serije i Jovana iz stvarnog života nemaju mnogo toga zajedničkog.

 

Jovana se nakon duge veze udala za Aleksandra na intimnoj ceremoniji koju je obeležio jedan događaj, koji je donekle sve uznemirio. Na njihovoj maloj ceremoniji nije bilo mnogo zvanica, a kumi se, od uzbuđenja, u jednom trenutku slošilo i zamalo je pala u nesvest. 

 

 

- U trenutku kad je matičarka pitala: “Da li neko ima nešto protiv sklapanja ovog braka?”, ona je počela da uzdiše. Kad sam je pogledala, shvatila sam da su joj usta potpuno bela, od uzbuđenja je kolabirala. Zaustavili smo matičarku da bismo joj pomogli i ubrzo joj je bilo bolje.

 

Ubrzo je sve došlo na svoje i cermonija je nastavljena uz slavlje i veselje. Njemu su prisustvovali samo kumovi Slobodan Glumac i Olga Trajković, kao i Aleksandrova deca iz prvog braka, kćerka Kiša i sin Mane. Među retkim zvanicama našao se i njihov zajednički profesor pevanja Aleksandar Stefan Radišević, piše Gloria

 

JOVANA ŽIVI LJUBAVNU BAJKU SA SUPRUGOM VEĆ DUGI NIZ GODINA
JOVANA ŽIVI LJUBAVNU BAJKU SA SUPRUGOM VEĆ DUGI NIZ GODINA foto: Vladimir Šporčić

 

- Znali smo da imamo veliku ljubav od trenutka kad smo započeli vezu. Zbog toga venčanje doživljavamo kao prirodan nastavak naše ljubavne priče - kaže Aleksandar.

 

- Slavlje smo organizovali bez pompe i ujdurme i bilo nam je veoma lepo. Taj dan ostaće nam u fantastičnoj uspomeni.

 

Njih dvoje su svili porodično gnezdo u ušuškanom delu Zvezdare, nedaleko od Bulevara kralja Aleksandra. 

 

Ono što je mnogima nepoznato jeste da je i njena majka poznata dramska umetnica Sonju Josić,  koja je svoju ćerku često vodila sa sobom u pozorište i bilo je za očekivati da će i Jovana krenuti tim putem.

 

JOVANA JE IŠLA U ŠKOLU GLUME MIRE BANJAC
JOVANA JE IŠLA U ŠKOLU GLUME MIRE BANJAC foto: Damir Dervišagić

- Mama me je uvek vodila na probe u pozorište i zaljubila sam se u taj posao veoma rano. Nisam mogla da dočekam da stasam za akademiju. Tokom gimnazije išla sam u glumačku školu Mire Banjac, ponekad sam zbog glume bežala sa časova. Zapravo, gluma je uvek bila na prvom mestu.

 

Prvi put se pojavila na televiziji kada je imala samo dve godine.

 

- Moja majka je snimala film "Srna" za Radio-televiziju Novi Sad. Igrala sam malu devojčicu koja je razgovarala sa srnom. Pričala sam joj da mora da bude oprezna i hrabra. Sećam se da sam imala dugačak monolog. Još čuvam taj snimak. Majka kao da nije shvatila da je upravo ona zaslužna za moju ljubav prema glumačkom pozivu pa se pred moj prijemni ispit za Akademiju umetnosti svim srcem trudila da me odgovori. Na sreću nije joj uspelo i ja sam ušla u svoj čarobni svet igre. Mama je moj najveći učitelj i kritičar i jedna drugoj smo divna podrška - istakla je Jovana.

 

 

 

 

makonda-tracker