domovi poznatih

Jovana Stipić otvara vrata svog ljubavnog gnezda: Dom u kome se čuju svadbena zvona

0

Glumica Jovana Stipić i njen verenik, muzičar Aleksandar Radošević, otvaraju vrata ljubavnog gnezda ušuškanog u potkrovlju na Zvezdari, u kojem brižljivo neguju svoj odnos i grade život udvoje kreirajući planove za zajedničku budućnost

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

U ušuškanom delu Zvezdare, nedaleko od Bulevara kralja Aleksandra, šarmantna glumica Jovana Stipić (40) i njen verenik Aleksandar Radošević (41), pre skoro godinu dana počeli su zajednički život. Od jesenas, svoj novi stan u potkrovlju počeli su su da renoviraju kako bi njihovo intimno ljubavno gnezdo izgledalo baš kako su zamislili. Svakodnevicu ovom paru ulepšavaju njihovi kućni ljubimci, pas Jojo i mačak Maks, koji su odavno postali članovi porodice. Razigranost ova dva četvoronožna drugara i njihove dogodovštine donose im neizmernu zabavu. Iako Jovana i Aleksandar često vole da dočekuju prijatelje u svom stanu, svaki gost prvo se susretne sa dobrodošlicom njihovih kućnih ljubimaca. Čim čuje zvono na ulaznim vratima, Jojo istrčava da onjuši goste i privuče pažnju na sebe kako bi se neko poigrao s njim. Mačak iz prikrajka osmatra, ali jasno stavlja do znanja da je ipak on glavni.

 

Ko bira televizijski program, a ko ide po hranu? Život iza zatvorenih vrata doma KRALJEVSKE PORODICE (FOTO)
 

- Aleksandar i ja smo i ranije počeli zajednički život, ali kada smo se pre nešto više od godinu dana uselili u ovaj stan u koji smo se odmah zaljubili, počeli smo sa renoviranjem i polako privodimo kraju naše zamisli. Čini nam se kao da će taj proces večno trajati jer uvek ima nešto što bismo promenili. Ipak, veoma nam je zabavno jer se trudimo da sami napravimo što više stvari. Hteli smo da iskoristimo pun kapacitet greda, prema čemu smo uklapali sve ostalo – počinje priču Jovana.

foto: Vladimir Šporčić

Toplo i ušuškano potkrovlje već na prvi pogled nagoveštava da u njemu žive kreativni ljudi. Table sa znakovima i duhovitim natpisima ispunjavaju svaku prostoriju. Knjige na improvizovanoj polici i put posut dekorativnim kamenčićima, odaju utisak oaze za opuštanje i uživanje.

 

Ksenija i Saša Milošević: Porodično gnezdo u bojama talenta
 

- Planiramo da u dnevnoj sobi ugradimo kamin, a nedavno smo napravili i ceo zid od cigala koji je dodao poseban šmek čitavoj priči. Kada smo ga završili, bilo smo oduševljeni njegovim izgledom i time kako je uneo toplinu u naš dom. Oboje volimo boje i želeli smo da to bude što više šareno, a da ne bude kič – objašnjava glumica.

foto: Vladimir Šporčić

Zbog toga što se nijedno od njih dvoje na bavi poslovima sa takozvanim kliznim radnim vremenom, koje nije vezano za kancelariju, slobodno vreme gotovo da je luksuz. Ipak, ovaj dobro uigran tandem pronašao je način da uskladi posao i zadovoljstvo i sve to iskoristi kao jedan od načina međusobnog zbližavanja.

foto: Vladimir Šporčić

- Mi živimo neobičnim umetničkim životom sa neformalnim radnim vremenom. Ipak, od kada smo se uselili u ovaj stan, sve više boravimo u njemu. Ne idemo toliko često sa prijateljima u grad, već ih pozivamo kod nas da uživamo u druženju i večerama koje pravimo. Lepo nam je i prijatno u ovom našem malom gnezdu – objašnjava energična glumica i dodaje da joj najviše prija to što je njena svakodnevica ispunjena Aleksandrovom muzikom:

 

- On svira gitaru i bas i mnogo vežba. Volim kuću ispunjenu muzikom, tako sam i odrastala jer je moj otac svirao klavir. Za mene je to najlepša, najtoplija atmosfera i kada moj verenik uzme instrument, ja samo mogu da uživam. Odnedavno idemo i na časove pevanja pa nam je to još jedna dodatna zabava. Nas dvoje imamo baš dosta zajedničkih interesovanja i mislim da je to sjajno za naš odnos – objašnjava Jovana koja je veoma srećna što sa svojim izabranikom provodi kvalitetno vreme.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker