novogodišnji glossy intervju

Priželjkuje Evroviziju, a ovaj put — BIĆE DRUGAČIJA! Zejna dočekuje 2024. SREĆNA i ZAHVALNA i ima poruku koja mami osmeh

0

Pevačica Zejna za Glossy je otkrila čemu se nada u 2024. godini, kako će izgledati praznici, koji su njeni planovi...

Pevačica Zejna Murkić
Pevačica Zejna Murkićfoto: Privatna arhiva/Alina Romanenko

Pevačica Zejna Murkić već godinama je deo domaće estradne scene, ali javnost je posebno zaintrigirala u prethodne dve godine svojim nastupima na takmičenju "Pesma za Evroviziju".

 

Posebno uspešna za nju je bila i protekla godina, kada je svojim muzičko-scenskim spektaklom i pesmom "Rumba" pridobila velike simpatije publike, ali nije uspela da se plasira na Evroviziju. Ipak, novu šansu za prolazak na ovo prestižno muzičko takmičenje dobiće vrlo uskoro, s obzirom na to da se ponovo prijavila za "PZE" 2024. godine, premda ističe da će malo promeniti svoj stav. 

 

Zejna je za Glossy otkrila kakva je za nju bila prethodna godina, kako će izgledati praznici u njenom domu, ali i čemu se nada na poslovnom i privatnom planu.

 

Kakva je za tebe bila protekla 2023. godina? Čime si najzadovoljnija, a šta bi promenila da možeš da vratiš vreme?

 

— Prethodna godina bila je jako uspešna. Bilo je momenata koji su izazivali veliku sreću i uzbuđenje. Takmičenje "PZE" i pesma Rumba promenili su tok moje karijere. Stavilo je sve na svoje mesto, donelo mi mnogo snimanja, poznanstava, novih ljudi... Ako sumiram, jako je bila dobra prošla godina, jer samim tim što sam imala mnogo događaja na poslovnom planu, srećna sam što sam uspela da privatni život držim pod kontrolom, da moja ćerka bude sa mnom na mnogim događajima i ja na njenim, da možemo da funkcionišemo. To je možda bilo malo teže, ali sam izgurala. Protekla godina mi je otvorila vrata za sve ono što me čeka od naredne, tako da sam srećna i zahvalna 2023. godini.

 

Zejna je zahvalna na svemu što se desilo 2023. godine
Zejna je zahvalna na svemu što se desilo 2023. godinefoto: Privatna arhiva/Alina Romanenko

 

Pesma “Rumba” je obeležila PZE ‘23, a videli smo da si se prijavila i za takmičenje sledeće godine. Kako će, iz tvoje perspektive, 2024. godine izgledati borba za odlazak na Evroviziju u Malme?

 

— Pesma je brza i drugačija, a saradnike poštujem i volim privatno. Volela bih da idem na Evroviziju, ali nije sve u mojim rukama. Ono što jeste biće maksimalno ispraćeno i daću 300% sebe, ali možda ću i promeniti stav. Nisam imala preterana očekivanja na prvom takmičenju. Ja jesam u horoskopu Jarac i za sebe uvek najbolja, ali možda ću sada manje biti napeta, te ću više uživati koliko mogu i pevati od srca,  kao i svaki put. Biću smirenija, ali ću vatreno nastupiti. Neću baš toliko razmišljati o krajnjem ishodu i to je promena od prošle godine, a ostaju borbenost, uzbuđenje i radost. 

 

Kakvi su ti planovi za praznike, s kim ćeš ih provesti? Priželjkuješ li nekakav poseban poklon ispod jelke?

 

— Ja kupujem sebi najbolje poklone, pa od sebe očekujem neki prelep poklon — smisliću već koji! Nisam vezana za materijalne stvari, godinama se želje i potrebe zadovolje, ali to će biti nešto sitno i meni drago. Za praznike ću raditi, ali delom ću biti sa ćerkicom i prijateljima. Uvek je sve izmešano, raznoliko i veselo, ali jako se radujem praznicima.

 

Svi imamo neke želje i planove za godinu koja je pred nama, a šta je ono što bi ti najviše volela da u njoj ostvariš na poslovnom ili privatnom planu?

 

— Što se tiče poslovnog i privatnog plana i želja za sledeću godinu, želim da budem srećna, spokojna, sigurna u to što imam, da je to za mene najbolje u svakom smislu. Ja svakog dana imam planove i posvećena sam im, a svaki plan je neka želja koju hoću da ostvarim. Sebi to onda uprostim i načinim da izgleda kao da ništa nije nemoguće, niti previše veliko, samo treba da poradim na tome da se to desi. Uvek postavljam sebi velike zadatke poslovno, a i privatno se dajem i trudim se da bude što lepše, što radosnije, da moja ćerka svaki dan ima poneko malo iznenađenje, da bude zadovoljna, nasmejana... Ipak, držim se toga da ne sme da bude razmažena, mora biti svesna svega.

 

Za sledeću godinu bi bilo super da počnem da radim na konkretnom albumu, bez obzira na ishod takmičenja. Na privatnom planu sam se dovoljno ostvarila da znam šta me čini srećnom, tako da nema tu mnogo novina koje bi mi bile potrebne.

 

1 / 7 Foto: Nemanja Nikolić

 

Šta bi poželela našim čitaocima u 2024. godini?

 

— Poželela bih im zdravlje, ljubav, osmeh svaki dan, dovoljno slobode u materijalnom smislu i da imaju dovoljno za sve, da igraju, plešu i smeju se, da imaju plan i malo vremena za sve. Želim da budu zadovoljni, srećni i slobodni od svih briga, kao i da budu uz svoje drage ljude, jer bez njih ni loš ni dobar trenutak ne bi bio to što jeste. Naše najveće bogatstvo su dragi ljudi, porodica, deca, a sve ostalo je prolazno.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

"POSTAVILA SAM TRENDOVE" Zejna Murkić za Kurir TV APSOLUTNO PRIRODNA: To sam što sam, OVAKO sam postavila SVE STVARI u životu!

 

 

makonda-tracker