savršena

Bila je članica poznate muzičke grupe, solo karijeru gradi već 13 godina: Ko je Zejna, čija pesma je oduševila Srbiju?

1

Na drugoj polufinalnoj večeri "Pesme za Evroviziju" predstavilo se još 16 novih izvođača, a među njima i simpatična Zejda 

foto: Antonio Ahel/ATA Images
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Pevačica Zejna Murkić nastupila je četvrta u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja "Pesma za Evroviziju" i tom prilikom pokazala svoju novu pesmu "Rumba" koja je prema mišljenju publike jedna od najslušanijih na ovogodišnjem takmičenju.

 

Upravo zbog toga je ona favorit koji će nas možda predstavljati na Evroviziju u maju ove godine.

 

Lepa Zejna je očarala publiku sjajnim vokalnim sposobnostima. Ipak, ono što mnogi ne znaju jeste da je bila pevačica grupe Luna dve godine, a solo karijeru započela je 2010. godine.

 

 

Svoj muzički stil je u nedavnom intervjuu za evrovizijski blog "ESC Younited" opisala kao "zahtevan, ritmičan i raznovrsan", piše Euronews.

 

- Oduvek sam slušala Vitni, Selin Dion, Bijonse i Tinu Tarner, ali i mnoge druge žanrove jer me intrigiraju različite stvari. Volim da isprobavam i učim nove stvari i da kombinujem više muzičkih stilova i tipova pevanja u jednom -  ispričala je Zejna.

 

Pevačica je učestvovala u "Pesmi Evrovizije" i prošle godine i to sa pesmom "Nema te", koju je takođe sama pisala. Iako je jedna pesma lagana balada, a druga energična pesma ona kaže da nema problem da se prilagodi različitoj energiji muzike.

 

Zejna očarala Srbiju svojom fantastičnom numerom
Zejna očarala Srbiju svojom fantastičnom numerom foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

 

 - Stil i ritam ne menjaju moju energiju dok pevam. Za mene je to isti žar i snaga - ispričala je Zejna.

 

- Ova pesma predstavlja snagu, samopouzdanje, seksualnost i sve najbolje strane žene. Ona je lavica, a u isto vreme nežni, lepi cvet. Poruka ove pesme je da granice ne postoje i da smo svi u istom plemenu muzike i ljubavi -  ispričala je pevačica.

 

 

makonda-tracker