strašna priča

Imao bi TRI SESTRE, a nije upoznao NIJEDNU: Tragedija porodice Olivera Dragojevića slomila ih je i pre njegovog rođenja

1

Oliver Dragojević imao je blistavu karijeru, a u njegovoj porodici dešavale su se strašne stvari i pre nego što se on rodio.

Porodici Olivera Dragojevića desila se strašna stvar i pre nego što se rodio
Porodici Olivera Dragojevića desila se strašna stvar i pre nego što se rodiofoto: Z. Milutinovic/ATAImages

Legendarni pevač Oliver Dragojević proslavio bi 7. decembra 76. rođendan On je preminuo 29. jula u splitskoj bolnici, u kojoj je proveo poslednjih mesec dana svog života, nakon teške bolesti.

 

Naime, njemu je u septembaru 2017. godine dijagnostikovankarcinom pluća, nakon čega je krenuo na hemoterapije i, nažalost, neuspešan put izlečenja. Mesec dana kasnije obratio se javnosti izjavom da je dobro i da mu treba mira i privatnosti u trenucima kada se bori s bolešću.

 

Ova teška bolest brzo ga je odnela.

 

Oliver je sa suprugom Vesnom dobio tri sina, Dina, Damira i Davora.

Rođen je u Splitu kao peto i najmlađe dete Mate i Kate. Ime je dobio po junaku Čarlsa Dikensa, Oliveru Tvistu. Imao je tri sestre, Gloriju, Mariju i Tatjanu, ali nikada ih nije upoznao jer su sve tri umrle pre njegovog rođenja.

 

— Ja sam zadnji od porodice Dragojević. Imao sam tri sestre koje su umrle. Sestra, koja je imala pet godina, umrla je u El Šatu u Africi u izbegličkom kampu za vreme Drugog svetskog rata. Umrla je od salmonele. Bila je u engleskoj bolnici, ali u to je vreme salmonela bila vrlo opasna. To je za majku bilo jako teško razdoblje. Tada je tata odigrao glavnu ulogu. Onda smo na svet došli brat i ja — rekao je jednom prilikom.

 

Oliver Dragojević nije upoznao svoje sestre
Oliver Dragojević nije upoznao svoje sestrefoto: Youtube Printscreen

Druge dve sestre umrle su u Veloj Luci odmah posle porođaja. Prve godine sa starijim bratom Aljošom proveo je u Veloj Luci, a porodica se preselila u Split kad je Oliverov otac dobio posao u Lučkoj kapetaniji, piše Story.hr.

 

Bonus video

Petar Grašo peva Severini pjesmu Olivera Dragojevića

 

makonda-tracker