kao iz bajke

45 godina braka, sedmoro unučadi, prevara zbog koje je zamalo izgubila razum: Ljubavna priča Olivera i Vesne Dragojević

1

Pre 5 godina poznati pevač je preminuo, a ovo je jedna od najlepših ljubavnih priča na Balkanu 

Ljubavna priča Olivera i Vesne Dragojević
Ljubavna priča Olivera i Vesne Dragojević foto: Youtube Printscreen

Hrvatski pevač Oliver Dragojević izgradio je karijeru koja će ostati velikim slovima upisana u anale muzike širom regiona. Njegovi koncerti bili su popuneni do zadnjeg mesta, a čini se da je isto bilo i sa njegovim srcem budući da je imao veliku i lepu porodicu. 

 

Ljubav njegovog života bila je Vesna Dragojević, sa kojom je bio u braku 44 godine, sve do njegove smrti, koja je rastužila sve koji su pomno iz godine u godinu pratili njegovu karijeru.

 

Oliver je preminuo 29. jula 2018. godine u 71. godini nakon teške borbe sa rakom pluća.

 

 

Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu i njihove sinove Dinu, Davora i Damira i brojne unuke. Oliver je suprugu upoznao 1973. dok je igrao na Stradunu, a godinu dana kasnije svoju ljubav krunisali su brakom.

 

Vesna je u početku često putovala kod muzičara, a potom se iz Dubrovnika preselila u Split.

 

- Nismo se rastali jer sam svakog vikenda išala autobusom u Split, a u ponedeljak sam već bila u Dubrovniku na svom radnom mestu, u dubrovačkoj bolnici. Nakon deset meseci umorila sam se od svih tih velikih putovanja i preselila se u Split. Venčali smo se u proleće 1974. - ispričala je ona jednom prilikom.

 

Oliver Dragojević bio je vrsan muzičar, a voleo je jednu Vesnu
Oliver Dragojević bio je vrsan muzičar, a voleo je jednu Vesnu foto: Screenshot, Kurir

 

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je Oliver jednom prilikom rekao da je njegov i Vesnin brak došao baš u pravo vreme i da ju je upoznao samo neku godinu kasnije od toga ne bi bilo ništa.

 

- Uvek kažem da je sreća što sam se oženio pre nego što sam postao popularan. Da je Vesna došla kasnije, nikada se ne bih oženio njom jer bih mislio da je sa mnom zbog novca - priznao je tada.

 

Naprotiv, oboje su više puta govorili da im u početku nije bilo lako jer Oliver nije mnogo zarađivao od svirki, a živeli su od Vesnine plate koju je zarađivala kao medicinska sestra. U početku su živeli sa Oliverovom porodicom, a u sopstveni stan uselili su se tek 1982. godine.

 

Prvog sina Dina dobili su 1975. godine, a tri godine kasnije stigli su blizanci Damir i Davor.

 

 

Vesna i Oliver imaju ukupno sedmoro unučadi, a Oliver, za čijeg života ih se rodilo petoro, zabranio je sinovima da svoju decu daju po njemu kako se neko od njih ne bi ismevao jer se zove Oliver Dragojević.

 

Oliver je želeo da sačuva porodičnu tradiciju dečjih imena koja počinju na početno slovo 'D'. Vesna je danas poznata kao prava neustrašiva heroina koja je u porodilište otišla autobusom dok je Oliver za to vreme bio u Londonu.

 

Vesna nikada nije krila da nije želela da Oliver započne muzičku karijeru i da joj je smetalo što je kasnije njegov posao bio vezan za noć, alkohol i druženja do jutra.

 

Zato se ja nisam radovala Oliverovoj prvoj pobedi na Splitskom festivalu i zato sam dugo bila protiv toga da se bavi pevanjem. Bojala sam se da se ne promeni. Zavolela sam ga zato što je bio duhovit, srdačan, jednostavan, drag i iznad svega, u pravom smislu reči, dobar. Da nije ostao takav, ne bismo bili zajedno – ispričala je Vesna.

 

 

Isto tako je jednom prilikom otkrila da se krila u garderobi za vreme njegovog koncerta.

 

Kada me pozvao na svoj koncert, bilo mi je neprijatno da me neko ne vidi s muzičarem, pa sam se krila u garderobi – kroz smeh se prisetila ona.

 

Vesna je bila slomljena njegovom smrću, a jednom prilikom je rekla da veruje u njegov oporavak.

 

- Oliver je bio odličan pacijent. Prvih meseci se nosio sa svojom dijagnozom bolje od mene. Bio je pun optimizma i zaista je verovao da će izdržati - bila je iskrena.

 

Međutim, desilo se najgore i stari morski vuk je izgubio najtežu bitku, a svi poštovaoci njegovo rada i dela svake godine na taj dan se prisete divnog kolege, prijatelja i vrsnog muzičara. 

 

Ljubavna priča Vesne De Vinče zaslužuje vašu pažnju, zato poslušajte šta je ona nedavno izjavila o njemu:

 

Bonus video:

 

 

makonda-tracker